KRIZA U GLAZBENOM SEKTORU

Apel Hrvatske diskografske udruge: SLUŠAJMO HRVATSKO!

| Autor: Mladen RADIĆ

"Trenutačni razvoj događaja ima znatne negativne posljedice za čitavu glazbenu industriju - prije svega za autore, glazbenike, izdavače, organizatore događanja i slično, ali ništa manje ne utječe ni na distributere i druge pružatelje usluga s kojima je glazbena industrija povezana", navedeno je u priopćenju

Hrvatska diskografska udruga poslala je apel medijskim kućama da u narednom razdoblju povećaju emitiranje domaće glazbe različitih žanrova.

U svojem priopćenju podsjećaju da je zbog koronavirusa glazbeni sektor teško pogođen te se otkazuju koncerti, radionice, konferencije, festivali, glazbene produkcije i još mnogo toga.

"Trenutačni razvoj događaja ima znatne negativne posljedice za čitavu glazbenu industriju - prije svega za autore, glazbenike, izdavače, organizatore događanja i slično, ali ništa manje ne utječe ni na distributere i druge pružatelje usluga s kojima je glazbena industrija povezana", navedeno je u priopćenju u kojem se ističe da će financijski nedostaci koji se sada pojavljuju voditi nedostatku mogućnosti ulaganja u buduće projekte, a time nastaju i dugoročne negativne posljedice.

"Stoga Vas, kao najprirodnije i najdugoročnije partnere u glazbenoj industriji, ispred Hrvatske diskografske udruge te brojnih autora i izvođača s kojima surađujemo ljubazno pozivamo da u narednom razdoblju sukladno svojim mogućnostima i programskim smjernicama povećate emitiranje domaće glazbe različitih žanrova.

Ujedno vam skrećemo pozornost i na jedinstvenu priliku da dodatno upoznate hrvatsku glazbu u njenom punom opsegu, bogatstvu i raznolikosti. Odabirom domaće glazbe novac dugoročno ostaje u Hrvatskoj, a učinci ulaganja u takvu glazbu osjetit će se u cijelom društvu", navedeno je.

Iz HDU-a skreću pozornost i da se preko njih možete pristupiti bazi snimaka cjelokupne hrvatske diskografije u kojoj ima više od sto tisuća snimaka, kao i preuzeti sve nove snimke koje će nastati u budućnosti.

Poručuju da će svako emitiranje na radijskoj ili televizijskoj postaji ubrzati oporavak domaće glazbene scene te pozivaju sve uz moto "Podržimo zajedno domaću glazbu, slušajmo hrvatsko!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum