STJEPAN HAUSER I LUKA ŠULIĆ

2CELLOS objavili album "Dedicated" i spot "Sweet Child O' Mine"

"To je jedan od legendarnih klasika, koji smo morali obraditi! Razmišljali smo o snimanju pjesme dugo vremena. Ovo je naš tipični 2CELLOS stil - rock 'n' roll na violončelu! To je ono kako smo počeli i čemu smo se sada vratili. Ne znamo zašto nam je toliko trebalo, ali smo sretni što smo to napokon napravili!", kažu Stjepan Hauser i Luka Šulić o novoj obradi hita "Sweet Child O' Mine" Guns 'N' Roses

| Autor: Mladen RADIĆ
2Cellos (Snimio Olaf Heine)

2Cellos (Snimio Olaf Heine)


Svjetski popularni 2CELLOS - Stjepan Hauser i Luka Šulić objavili su dugoiščekivani, šesti studijski album "Dedicated" (Sony Masterworks/Menart) i objavili novi spot "Sweet Child O' Mine", obradu hita Guns 'N' Roses. Spot je kao i neki prethodni snimljen u bivšem vojnom hangaru u šišanskoj Svetici, za što je opet zaslužna Medvid produkcija. Hauseru i Šuliću opet se pridružio pulski bubnjar Dušan Kranjc, a njihova zajednička izvedba već je u jednom komentaru nazvana "prokleto epskom".

Prepoznatljiv pečat

"To je jedan od legendarnih klasika, koji smo morali obraditi! Razmišljali smo o snimanju pjesme dugo vremena. Ovo je naš tipični 2CELLOS stil - rock 'n' roll na violončelu! To je ono kako smo počeli i čemu smo se sada vratili. Ne znamo zašto nam je toliko trebalo, ali smo sretni što smo to napokon napravili!", kažu o novoj obradi Stjepan Hauser i Luka Šulić.

Nakon što su si uzeli vremena za svoje uspješne solo projekte, vrijeme u pandemiji iskoristili su za to da se ponovno povežu, uđu u studio i snime pop himne i bezvremenske rock pjesme. Proces aranžiranja se temelji na kombinaciji instinkta, proučavanja, vježbe... Šulić i Hauser su istražili raznoliki katalog i odabranim pjesmama dali svoj prepoznatljivi pečat, način sviranja koji ruši sve granice.

Među pjesama koje su još obradili, a nalaze se na novom albumu, su "Bad guy" Billie Eilish, "Shallow" Lady Gaga, "Halo" Beyonce, "Livin' on a Prayer" grupe Bon Jovi, "Cryin'" Aerosmitha, "Demons" Imagine Dragonsa, "Wherever I Go" One Republica te "Sound of Silence" Simona i Garfunkela.

"Dok nas slušate, nadamo se da ćete shvatiti koliko je violončelo svestrano, da je na njemu moguće odsvirati najžešći rock, najnježniju baladu i suvremenu glazbu. Pokreće vas na moćan način. Ima cijelu paletu emocija, uspona i padova. Želimo vam priuštiti iskustvo koje ne možete dobiti nigdje drugdje", poručuju dečki.

Turneja iduće godine

Albumom "Dedicated" slave desetu obljetnicu karijere, a naziv albuma je prikladan i zbog njihove kontinuirane posvećenosti bendu, obožavateljima, violončelu kao i njihovom prepoznatljivom stilu sviranja. Album će promovirati i na dugoiščekivanoj turneji koja počinje iduće godine u SAD-u.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum