"Balun je više od života"

VIDEO / Nogomet spojio opernog pjevača Voljena Grpca i nekadašnjeg liječnika hrvatske reprezentacije Borisa Nemeca

| Autor: Marko Dobrecović
Zlatko Dalić s Borisom Nemecom i Voljenom Grpcem (Snimio: Marko Gracin)

Zlatko Dalić s Borisom Nemecom i Voljenom Grpcem (Snimio: Marko Gracin)


Ususret Europskom nogometnom prvenstvu, u opatijskom hotelu Navis predstavljen je spot pjesme "Balun je više od života." Nesvakidašnji duet spojio je glasove opernog pjevača Voljena Grpca te, u svome pjevačkom debiju, nekadašnjeg liječnika hrvatske nogometne reprezentacije Borisa Nemeca. Srdačno druženje u Opatiji posjetili su izbornik Zlatko Dalić te menadžerica ekipe Iva Olivari.

- Nogomet je najvažniji do devedesete minute, a ponekad do sto i neke, naglasio je Voljen Grbac na početku druženja s novinarima, a potom dodao da se nakon toga svi prepuste pjesmi. Uvijek postojana veza nogometa i pjesme ojačana je skladbom koja veliča uspjehe nogometne reprezentacije i sve osjećaje koji se bude u navijačima, igračima i svima kojima je - "balun više od života."

(Foto: Screenshot)(Foto: Screenshot)

Prva nagrada publike

Pjesma nastala u radionici Roberta Pilepića i Roberta Grubišića, a u izvedbi tandema Grbac-Nemec, na prošlogodišnjem Marco Polo Festu zavrijedila je prvu nagradu publike, a jučer je predstavljen i spot pjesme, kojeg potpisuje Medvid produkcija.

Doktor Nemec u je pjevačke vode krenuo nakon svojevremenog oklijevanja, no uz podršku Voljena Grpca, dosegnute su neslućene pozornice.

- Kada sam počeo vježbati pjevanje, nisam mislio da ću doći do jednog festivala. To mi nije bilo ni na kraj pameti. No, nakon nekoliko godina vježbanja, Voljen je rekao da ima pjesmu s kojom možemo na festival. Kad mi je dao riječi i pokazao melodiju, pjesma mi se jako dopala, stoga sam se upustio u nastup na festivalu. Kad se počneš baviti medicinom i operirati, imaš mali stres dok ne stekneš rutinu. Tako i ovdje, u novoj zanimaciji. Lako je pjevušiti po doma ili pod vodstvom Voljena, no kad sam izašao pred publiku, moram priznati da je bila jaka trema pri čemu sam pomislio – Borise, što tebi sve to treba, kazao je Nemec.

Spot počinje udarcem nogometne lopte, a uz Stadion Kantrida i podsjećanje na uspjehe doktora Nemeca kao dijela reprezentacije, akteri spota slave uz drago im društvo. Kao pandan tim motivima, u spotu se prikazuju i pobjedonosni kadrovi nogometne reprezentacije te veliko slavlje u Zagrebu.

Profesor Grbac navodi kako je zadovoljan svojim učenikom.

(Foto: Screenshot)(Foto: Screenshot)

- Strog sam i zahtjevan učitelj pjevanja, no Boris je ispunio sve kriterije. Kao i svi učenici, dobro je radio na satu, obavljao domaću zadaću, vježbao i slušao moje savjete. Kada sam dobio tu uspješnu povratnu informaciju, pitanje je vremena kada će napredovati. Netko to čini brže, netko sporije. Usto, mogu reći da je na sceni bio jednako siguran kao ja. Baš zato što je vrijedan, što je naučio pjesmu, a imali smo i predivan ambijent zidina ispod korčulanskoga staroga grada. Pjesma je na dalmatinskom govoru, koju je napisao kvarnerski dvojac i koju smo izveli on iz Zagorja te ja koji sam dijelom Primorac i dijelom Slavonac, podcrtava Grbac.

Emocije i strast

Pred put na pripremnu utakmicu u Portugal, podršku spotu došao je dati i Zlatko Dalić, a okupljeni su mu uzvratili riječima podrške te poželjeli uspjeh na europskoj nogometnoj smotri.

- Hvala doktoru Nemecu na svemu što je napravio za reprezentaciju. Hvala i njegovoj ekipi, a balun je svima nama više od života. To je uz emocije i strast pokazano u pjesmi na jako lijep način. Svima nam to predstavlja još jedan motiv za ono što nas čeka. Ova pjesma je jako lijepa i s pravom je dobila nagradu publike, naveo je izbornik Dalić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter