INTERVJU

Damir Kedžo najavljuje rođendanski koncert: "Sve u meni se budi, nakon (3) godina sna"

| Autor: Marko Dobrecović
(Snimio Anton Marincel)

(Snimio Anton Marincel)


Damir Kedžo u razgovoru za naš list poziva vas na svoju rođendansku feštu, što će ove subote biti održana u zagrebačkom »Johannu Francku«. Jedan je to od načina kojim se može opisati Kedžin koncert što će biti održan dan nakon što popularni pjevač navrši 37 godina.

Intimna priča

Izvođač pjesama »Sve u meni se budi«, »Ljubavi moja«, »Divlji vjetre«, »Korijen u pijesku«, »Vidi se izdaleka« i mnogih drugih, svoj je zagrebački koncert zamislio kao klupsku svirku pri kojoj će intimna atmosfera prostora potaknuti izravniji kontakt s publikom. Bit će to Damirov prvi zagrebački koncert nakon tri godine. U razgovoru s poznatim pjevačem donosimo pojedinosti o tome što su njihov tim i on pripremili za nastup u »Johannu Francku«.

Bliži se vaš zagrebački koncert u »Johannu Francku«. Bit će to vaš prvi zagrebački koncert nakon tri godine, stoga postoji li pozitivna trema ili uzbuđenje?

– Naravno, sretan sam što ću ponovo nastupiti u Zagrebu nakon tri godine. Postoji neka doza uzbuđenja i pozitivne treme, ali više je to uzbuđenje zbog ponovnog susreta s publikom i dijeljenja glazbe s njom. Volim vidjeti draga lica koja me godinama prate i dolaze na koncerte, ali i neku novu publiku.

Koncert najavljujete kao klupski šou u kojem će vas publika vidjeti u drukčijem izdanju. Što ste pripremili za nastup?

– Za 25. svibnja pripremio sam poseban koncert, kakav ovakav prostor dozvoljava. Bit će to intimnija priča. Što se tiče plesa, uvijek je dio mojih nastupa, ali ostavljam prostor za spontanost i improvizaciju na licu mjesta. Nikada nisam bio ljubitelj koreografija. Volim se prepustiti glazbi i trenutku. Spreman sam prilagoditi se atmosferi i energiji koju mi donese publika zagrebačkog koncerta.

Radno ljeto

Nadalje, zagrebačkim koncertom s publikom ćete proslaviti svoj 37. rođendan. Očekujete li pravu feštu za rođendan i jesu li u vašem slučaju tridesete nove dvadesete?

– Naravno da očekujem feštu i mislim da ću upravo zbog toga biti posebno raspoložen. Moram priznati kako više uživam u životu što sam stariji. Tridesete su mi definitivno draže od mojih dvadesetih.

Govoreći o vašim koncertima, koje pjesme su najpopularnije na vašim koncertima?

– Bez ikakvog razmišljanja – »365« i »Srce mi umire za njom«.

Na ovogodišnjoj Dori predstavili ste skladbu »Voljena ženo«. Kakve su reakcije vaše publike na tu pjesmu?

– Reakcije publike su apsolutno predivne. Ušao sam u ovogodišnju Doru bez ikakvih očekivanja i mislim da sam kroz tu opuštenost dao snažnu interpretaciju iza koje stojim.

Najdraže mjesto na svijetu

Proljeće je u punom jeku što, vjerujem, označava poveći broj nastupa. Hoćete li imati radno ljeto?

– Ljeto će biti puno posla i novih projekata. U kalendaru će se pronaći i vrijeme za odmor i punjenje baterija, ali i odlaske na neke od velikih ljetnih koncerata u Hrvatskoj i Europi. Posebno me veseli izlazak novog singla i rad na nadolazećem albumu.

Hoće li vam ostati vremena za ljetni odmor? Koje su vam omiljene ljetne aktivnosti? Boravite li često u rodnom Omišlju?

– Omiljene ljetne aktivnosti su mi odlasci na plažu, druženje s ljudima koje volim i mojom Gigi. Ljeti se osjećam najopuštenije i imam duplo više energije. Omišalj je zauvijek moje najdraže mjesto na svijetu i uvijek mu se rado vraćam.

I za kraj, kojim biste stihom iz svojih pjesama pozvali publiku na skorašnji koncert u »Johannu Francku«?

– »Sve u meni se budi, nakon (3) godina sna…« Zato dođite i ispravimo tu nepravdu.

Novi singl: »Tajna mojih pobjeda«

Kedžo je ovog tjedna objavio novi singl »Tajna mojih pobjeda« za koji glazbu i stihove potpisuje skladatelj i menadžer Saša Dragić, dok su se za aranžman i produkciju pobrinuli Enes Tvrtković i Darko Dimitrov.

– Iznimna mi je čast bila surađivati sa Sašom, Enesom i Darkom na ovoj pjesmi. Dogodila se super sinergija, nova svježina i novi sound, a u emociji uvijek ostajem vjeran sebi. Radujem se vidjeti rasplesanu zagrebačku publiku i prvi put uživo izvesti pjesmu, rekao je Kedžo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter