DORA 2024.

Ove godine i međunarodni žiri odlučuje o pobjedniku Dore. Evo iz kojih zemalja glasuju

| Autor: Ivana Kocijan
Predstavnica Slovenije, Foto. TJAŠA BARBO, Predstavnik Francuske. Foto: PROMO

Predstavnica Slovenije, Foto. TJAŠA BARBO, Predstavnik Francuske. Foto: PROMO


Za tjedan dana očekuje nas prva od dviju polufinalnih večeri Dore 2024. Kako podsjećaju s HRT-a, sljedećeg tjedna očekuju tri večeri glazbenog spektakla – Izbor za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije.

U izravnome prijenosu iz HRT-ovih studija očekuju nas dvije polufinalne večeri koje su na rasporedu u četvrtak 22. i u petak 23. veljače. U obje večeri gledatelji će moći čuti po 12 pjesama, a 8 najboljih ići će u završnicu u nedjelju 25. veljače. Za statuu Dore i titulu pobjednika natjecat će se 16 pjesama.

U prvom polufinalu će nastupiti: Noelle, Mario Batiffiaca & Robert Ferlin, Stefany, MISHA, Erna, eugen, Vinko, Barbara Munjas, Let 3, Lana Mandarić, Pavel i Saša Lozar, a u drugom polufinalu: Dedić, James Night, Lara Demarin, Alen Đuras, The Splitters, Boris Štok, Baby Lasagna, ET, Vatra, Damir Kedžo, Natalie Balmix i Marcela.

O najboljima će u polufinalnim večerima odlučivati isključivo gledatelji televotingom (sms i pozivi), dok će u finalu o najboljoj pjesmi odlučiti podjednako glasovi ocjenjivačkih sudova (žirija) i glasovi gledatelja.

Novost je da će hrvatsku pjesmu predstavnicu za Eurosong ove godine birati četiri hrvatska žirija: iz HRT-ovih centara u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, te četiri međunarodna žirija iz zemalja sudionica Eurosonga 2024.: Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda.

Svaki ocjenjivački sud imat će po troje članova, a činit će ih glazbeni profesionalci, skladatelji, glazbeni kritičari, producenti itd.

Gledatelje HRT-a očekuje i atraktivan šou-program.

U prvoj večeri polufinala nastupit će francuski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu – Slimane, pobjednik pete sezone francuske inačice The Voicea koji je prodao više od 2 milijuna primjeraka albuma, osvojio pet nagrada NRJ Music i ostvario više od 2 milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima.

Na Eurosongu će se predstaviti pjesmom »Mon amour« (»Moja ljubav«). U drugoj polufinalnoj večeri u šou-programu će nastupiti Raiven, predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024. Pravim imenom Sara Briški Cirman, Raiven je mezzosopranistica i pop pjevačica, a na Eurosongu će izvesti pjesmu »Veronika« inspiriranu legendom o Veroniki Desinićkoj. Pjesmu autorski među ostalima supotpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out.

U finalnoj večeri Dore 2024. u šou-programu će nastupiti prošlogodišnji pobjednici Dore Let 3, a pripremaju se i iznenađenja. Voditelji prvog polufinala bit će Maja Ciglenečki i Duško Ćurlić, drugog Duško i Anja Cerar. Finale Dore 2024. vodit će svi troje voditelja. Doru 2024. će biti moguće pratiti u izravnome prijenosu na HTV1, HR2, na HRTi te HRT-ovom YouTube kanalu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter