ADVENT U KATEDRALI

FOTO / Bruno Krajcar ugostio klapu Luka i Edina Karamazova: Blagdanske pjesme u dobrom raspoloženju

| Autor: Vanesa Begić


Hladnoj večeri unatoč, brojna je publika prisustvovala već tradicionalnom blagdanskom koncertu "Advent u Katedrali", koji je održan 11. put zaredom. Kao i uvijek, domaćin je bio poznati kantautor Bruno Krajcar čiji su gosti bili sjajna riječka ženska klapa Luka te poznati glazbenik svjetskog glasa Edin Karamazov.

Počelo je nastupom Krajcara koji je otpjevao pjesme posvećene majci, Luciji, Baloti te prigodne blagdanske, uvijek u dobrom raspoloženju, nakon čega je nastupila izvrsna ženska klapa Luka, vrlo dobro uigrana i raspoložena, s bogatim repertoarom gdje nisu nedostajali i blagdanski motivi. One su nastupile uz svoga voditelja, poznatog skladatelja Andreja Babića, ali i a cappella. Tu je bio i Edin Karamazov.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Karamazova i Krajcara veže također dugogodišnje prijateljstvo i suradnja na Porinom nagrađenom albumu ''Mate Balota'' koji ove godine na 125. godišnjicu Balotinog rođenja bilježi i 15. godišnjicu izdanja. Posljednji njihov zajednički nastup održan je u pulskom Istarskom narodnom kazalištu 2010. godine. Bila je to prigoda za ponovno predstavljanje starijih hitova, ali i skladbi blagdanskog ugođaja, u emotivnoj simbiozi.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Pjevačice iz Luke i Krajcar također su zajedno nastupali, a ova je klapa bila pravo otkriće – talentirane, nadahnute te sjajnih glasovnih sposobnosti.

Adventski glazbeni program u pulskoj katedrali postao je nezaobilazni dio programa Adventa u Puli koji se održava pod pokroviteljstvom pulske Turističke zajednice i Grada Pule.  

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Do sada su na ovom programu uz domaćina, Bruna Krajcara, nastupali Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, sestre Husar, Lea Dekleva, Vanna, Marko Kutlić i Nela te prošle godine klapa Kastav.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter