tradicionalni blagdanski koncert

Advent u katedrali: Nastupaju Bruno Krajcar, riječka ženska klapa Luka i Edin Karamazov

| Autor: Vanesa Begić
Bruno Krajcar (Foto: Josip Pino Ružić "Rose art")

Bruno Krajcar (Foto: Josip Pino Ružić "Rose art")


I ove će se godine, već tradicionalno, održati blagdanski koncert "Advent u katedrali", koji će doživjeti svoje 11. izdanje. Ovog petka, s početkom u 20 sati u pulskoj katedrali nastupit će pulski skladatelj i kantautor Bruno Krajcar, riječka ženska klapa Luka te poznati glazbenik svjetskog glasa Edin Karamazov.

Domaćin koncerta Bruno Krajcar svake godine dovodi druge goste. Klapa Luka će uz tradicionalne a cappella izvedbe nastupiti i uz pratnju njihovog voditelja, poznatog skladatelja Andreja Babića. Ova klapa uz brojne nagrade dobitnica je i prestižne nagrade Porin, a s Krajcarom ih veže dugogodišnje poznanstvo i koncertne suradnje. Uz njih i Krajcara kao specijalni gost nastupit će i glazbenik svjetskog glasa, gitarist Edin Karamazov, poznat po suradnji sa Stingom.

Karamazova i Krajcara veže također dugogodišnje prijateljstvo i suradnja na Porinom nagrađenom albumu ‘’Mate Balota’’ koji ove godine na 125. godišnjicu Balotinog rođenja bilježi i 15. godišnjicu izdanja. Posljednji njihov zajednički nastup održan je u Istarskom narodnom kazalištu 2010. godine.

Adventski glazbeni program u pulskoj katedrali postao je nezaobilazni dio programa Adventa u Puli koji se održava pod pokroviteljstvom pulske Turističke zajednice i Grada Pule. Kao i ranijih godina, koncert je besplatan, a posjetitelje po završetku na Trgu sv. Tome očekuju fritule, kroštule i kuhano vino.

Do sada su uz domaćina Bruna Krajcara, nastupali Tedi Spalato, Davor Radolfi, Marko Tolja, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, sestre Husar, Lea Dekleva, Vanna, Marko Kutlić i Nela te prošle godine klapa Kastav.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter