14. Zagreb Jazz Festival počinje 30. rujna

Jaka strana i domaća imena u Lisinskom, Kerempuhu, Petom Kupeu i u centru Zagreba

| Autor: Mladen RADIĆ
Lakecia Benjamin (Snimila Elizabeth Leitzell)

Lakecia Benjamin (Snimila Elizabeth Leitzell)


Od 30. rujna do 20. studenog u glavnom gradu Hrvatske održat će se 14. Zagreb Jazz Festival koji opet dovodi jaka inozemna glazbenike, a spreman je i street edition festivala s domaćim jazzerima. Strani glazbenici će koncerte održati također na nekoliko zagrebačkih lokacija, koncerti počinju u 20 sati i ulaznice se naplaćuju.

Tako 19. listopada u Maloj dvorani Lisinski s kvartetom nastupa jedna od najtraženijih američkih saksofonistica Lakecia Benjamin. Dva dana kasnije, 21. listopada u Peti Kupe dolazi danska bas gitaristica, skladateljica i pjevačica Ida Nielsen s bendom Funkbots. Prije njih će nastupiti hrvatski sekstet B’s FUNsallation, odnosno šest glazbenika srednje hrvatske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević, a među njima je i istarski jazzer Luka Žužić.

U Kazalištu Kerempuh 24. listopada nastupa hvaljena francuska jazz pjevačica i autorica nominirana za Grammy, Cyrille Aimee sa svojim duetom, a 17. listopada The Baylor Project, supružnici Marcus i Jean Baylor koji donose savršen glazbeni spoj stilova, emocija i iskustava.

U Maloj dvorani Lisinski 3. studenog s kvartetom nastupa jazz rock pijanistica i klavijaturistica Rachel Z koja je stil i pristup improvizaciji razvila po uzoru na stvaralaštvo Herbieja Hancocka i McCoya Tynera. Za kraj 14. Zagreb Jazz Festivala u Malu dvoranu Lisinski 20. studenog dolazi supergrupa koju čine Jacob Karlzon, Magnus Ostrom, Scott Colley i Benjamin Koppel. U nastupima domaćih glazbenika i jazz standardima, ljubitelji jazza moći će uživati besplatno subotama u podne, u centru Zagreba. Prvo će 30. rujna na uglu Bogovićeve i Gajeve nastupiti Valerija Nikolovska Trio feat. Davor Križić, 7. listopada Filip Pavić Quartet nastupa kod Sunca u Bogovićevoj, a 14. listopada Pavle Miljenović Trio na Europskom trgu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom