ČETVRTI OPEN SEASON FEST

Večeras nastupaju Kries, Veja i Ether, a sutra Elemental i Jonathan

| Autor: Mladne RADIĆ
Veja (Snimio Milivoj Mijošek)

Veja (Snimio Milivoj Mijošek)


Četvrti Open Season Fest nastavlja se večeras u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu kada nastupaju Kries, Veja i Ether, a sutra, u subotu stižu Elemental i Jonathan uz Disco Incognito nakon koncerta.

Večeras se vrata otvaraju u 21 sat, Ether nastupa u 21.20, Veja se penju na pozornicu u 22 sata, a Kries bi nastup trebao započeti u 23.15.

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama u slavenskoj mitologiji, uz dinarski ritam i zvukove mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najatraktivnijeg aktivnog predstavnika world music scene s ovih prostora.

Pazinska Veja na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući   joj novu energiju. Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe.

Ether je umjetničko ime, odnosno projekt pulske glazbenice Nikol Ćaćić koja je bila pjevačica benda NLV. Nakon godina potrage za novim iskustvima kako bi oblikovala svoj zvuk, pokrenula je svoj solo projekt Ether i prošle godine objavila debitantski album "Bitke na makovim poljima" koji joj je donio tri nominacije za Nezavisnu novinarsku nagradu za glazbenike Rock&Off, a osvojila je titulu elektroničke umjetnice Elektro&Off prošle godine.

U subotu se vrata otvaraju u 20.30, grupa Jonathan nastupa u 21 sat, a Elemental bi trebali nastupiti u 22.30. Nakon njih program se nastavlja uz Disco Incognito w DJ Ahel & DJ XXL.

Zagrebački Elemental će nakon nedavnog uspješnog koncerta na zagrebačkoj Šalati i u Puli obilježiti 25 godina postojanja. Grupa redovito nastupa na glazbenim festivalima širom regije te je koncertno jedan od traženijih bendova, a u Puli će još jednom podsjetiti kako uživo zvuče hitovi kao što su "Goli i bosi", "Prokleta ljubav", "Bolji si", "Malena", "Zašto te imam", "Iz dana u dan" ili "Tako lijepa".

Jonathan je riječki bend bez čijeg nastupa izgleda ne može proći nijedno ljeto u Puli, ali to samo govori da ih se pulska publika nije zasitila te da će i u subotu na koncert zasigurno privući svoje vjerne obožavatelje i još vjernije obožavateljice.

Koncerte organizira Incognito Agency iz Pule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter