OTVARANJE KONCERTNE SEZONE

Spektakl duhovne glazbe u prepunoj pulskoj Areni

| Autor: Jasna ORLIĆ


U Areni je večeras održan veliki koncert duhovne glazbe sa zvijezdama večeri australskom grupom Hillsong United. Jedinstven doživljaj za vjernike, ali i glazbeni doživljaj za sve ostale koje je vrijedilo poslušati posebice za poklonike pop rocka. Nije to bio samo vjerski događaj nego i glazbeni spektakl svjetske razine, uz najbolji razglas, video zid i opremu za light show.

Atmosfera u Areni bila je doista posebna. Publika se prepustila porukama pjesama, osjetila se pozitiva. Prije nastupa Hillsong United tisućama u amfiteatru obratio se otac Rikardo iz Pule i luteranski pastor iz Mađarske koji je danas navršio 90 godina. Zahvalili su se na zajedništvu svih vjernika bez obzira kojoj crkvi pripadali.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Pjesme Hillsong United svojom su kvalitetom, dubinom i snažnom univerzalnom kršćanskom porukom nadišle denominacijske granice i postale popularne u crkvama diljem svijeta. Velik broj njihovih pjesama imaju svoj prepjev na hrvatskom jeziku, a zasigurno je najpoznatija "Oceans", odnosno Dubine. Dobitnici su Grammyja za skladbu "What a Beautiful Name". Radi se o glazbenoj skupini čije su skladbe na video kanalima pregledane više od dvije milijarde puta.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Uz Hillsong u pulskoj Areni nastupao je i Matt Maher, katolički glazbenik i tekstopisac, autor pjesme "Lord, I need You", poznatijom u Hrvatskoj kao "Gospode, trebam te".

U prvom dijelu koncerta nastupali su izvođači iz Hrvatske. Među njima zbor Emanuel koji je ove godine dobio nagradu Porin za najbolji album duhovne glazbe. Na pozornicu se popeo zatim zbor Mihovil, jedan od najboljih gospel zborova u zemlji. Među našim poznatim izvođačima na programu su bili Ivana i Marija Husar, Nina Badrić, Bruno Krajcar i Andrej Grozdanov kao i slovenske grupe Svetnik i Utrip Kraljestva. Iz Italije je stigao Nico Battaglia, Caramel iz Mađarske te Noel Richards iz Engleske.

(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Velik broj ulaznica prodan je u Sloveniji. Tako je slovenska grupa Svetnik, koja je nastupila u prvom dijelu koncerta, izazvala ovacije publike, a gotovo pola Arene ispunili su Slovenci što se vidjelo kad ih je voditelj programa pozvao da podignu ruke. Grozdanov je u šali rekao "pola Slovenije je došlo u Pulu".

Velik broj posjetitelja stigao je iz drugih dijelova Hrvatske, ali i iz Italije, Austrije, Mađarske i Slovačke. Stepenište je bilo dupkom ispunjeno, a i u parteru je bilo jako puno posjetitelja koncerta u kojem pop rock glazbom slave Isusa. U publici su bili pretežito mladi ljudi kao i mlade obitelji. Atmosfera je već na početku koncerta bila radosna i pozitivna i kulminirala je sa zvijezdama večeri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini