Summer Sensual Days

Gotovo osam tisuća plesača širom svijeta ponovo osvaja Rovinj

| Autor: Vanesa BEGIĆ
S jednog od prethodnih izdanja (Foto Summer Sensual Days)

S jednog od prethodnih izdanja (Foto Summer Sensual Days)


Od 5. do 19. lipnja, Rovinj već tradicionalno postaje ultimativni centar jedinstvene zabave u karipskim i senzualnim ritmovima. Više od stotinu najpoznatijih svjetskih plesnih instruktora, tridesetak DJ-eva, dva live koncerta, čak tristo plesnih radionica, plesni partyji do zore i brojne druge atrakcije ove će godine u ovaj živopisan istarski gradić privući rekordan broj ljubitelja bachate, salse i kizombe iz čak 83 zemlje - njih gotovo osam tisuća.

Vjerna publika

Riječ je o 12. izdanju festivala Summer Sensual Days, koji će se u Rovinju održati od 5. do 12. lipnja i 19. izdanju Croatian Summer Salsa Festivala, koji se održava od 12. do 19. lipnja. Ovi festivali u lipnju redovito okupljaju plesne avanturiste željne drugačijeg tipa aktivnog odmora s čime su se isprofilirali kao pioniri takve vrste turizma u Hrvatskoj i najveći svjetski festivali u toj kategoriji, a održavaju se uz potporu Grada Rovinja, Turističke zajednice grada Rovinja i hotelijerske turističke kompanije Maistra Hospitality Group. Većina plesača dio je vjerne publike koja već godinama tradicionalno posjećuje festivale, a ova će godina u Istru namamiti i nove znatiželjnike željne nezaboravnog provoda i tako Rovinj ponovo pretvoriti u pravu plesnu oazu.

Program je ove godine organiziran u znatno širem opsegu u odnosu na prošlu godinu, kao u takozvanom "zlatnom" dobu prije pandemije i epidemioloških ograničenja. Ono čime je organizator, Salsa Adria Produkcije d.o.o., najviše obradovao plesače je povratak Grande Fieste - središnjeg open-air događaja Croatian Summer Salsa Festivala, koji će u petak, 16. lipnja, od 20 sati do ponoći okupirati glavni rovinjski trg sa spektakularnim show nastupima i live koncertom svjetski poznatog latino-američkog benda Los 4. Osim Grande Fieste, na ulicama Rovinja plesat će se i 8., 9., 12. i 13. lipnja na popularnim Dance Pointsima, plesnjacima pod zvijezdama uz ritmove festivalskih DJ-eva.

Festival će zadovoljiti apetite svih ljubitelja danas popularnih plesova, od bachate, kizombe, urban kiza do salse, neovisno o njihovom plesnom predznanju jer moći će izabrati između više od 300 sati radionica pod vodstvom renomiranih plesnih instruktora, prilagođenih svim plesnim razinama i s pregršt varijacija.

Joga i pilates

Osim plesnih radionica, od ove godine su u sklopu novog M-Power programa u ponudi i radionice joge, pilatesa i istezanja prilagođene plesačima. Nove plesne figure uvježbavat će se na nekoliko lokacija u gradu - većina u staroj tvornici duhana Adris, zatim u Steel klubu, a dio će biti raspoređen i u dvorani Srednje škole Zvane Črnje te dvorani rovinjskog Multimedijalnog centra. Osim plesnih radionica, začin dnevnom dijelu festivala su trosatne brodske plesne ture u ritmovima koje dirigiraju najotkačeniji svjetski DJ-evi i neizostavni beach partyji s brojnim animacijama na dva plesna podija u resortu Villas Rubin koji ovim festivalima daju pravi ljetni štih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum