FESTIVALI

Jedinstvena zabava u karipskim i senzualnim ritmovima: VIŠE OD ŠEST TISUĆA PLESAČA IZ CIJELOG SVIJETA OSVAJA ROVINJ

Od 6. do 13. lipnja u Rovinju će se održati 10. izdanje festivala Summer Sensual Days, a od 13. do 20. lipnja slijedi 17. Croatian Summer Salsa Festivala. Festivali će okupiti više od stotinu najpoznatijih svjetskih plesnih instruktora, gotovo trideset DJ-eva, najavljeni su live koncerti, više od dvjesto plesnih radionica, plesni partyji…

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
(Foto: Summer sensual days)

(Foto: Summer sensual days)


Rovinj će od danas pa sve do 20. lipnja biti "ultimativni centar jedinstvene zabave u karipskim i senzualnim ritmovima". Od 6. do 13. lipnja održat će se 10. izdanje festivala Summer Sensual Days, a od 13. do 20. lipnja slijedi 17. Croatian Summer Salsa Festival. Svjetski poznate manifestacije u lipnju redovito u Rovinju okupljaju plesne avanturiste željne drugačijeg tipa aktivnog odmora. Tako se Rovinj isprofilirao kao pionir takve vrste turizma u Hrvatskoj, a plesni ljetni festivali održavaju se uz potporu Grada Rovinja, Turističke zajednice grada Rovinja i hotelijerske turističke kompanije Maistra Hospitality Group.

Najpoznatiji plesni instruktori

Rovinj će za trajanja 10. Summer Sensual Daysa i 17. Croatian Summer Salsa Festivala ugostiti više od stotinu najpoznatijih svjetskih plesnih instruktora, gotovo trideset DJ-eva, na programu su live koncerti, više od dvjesto plesnih radionica, plesni partyji do zore i brojne druge atrakcije. Sve će to ove godine u Rovinj privući šest tisuća ljubitelja bachate, salse i kizombe iz svih dijelova svijeta.

Program je ove godine organiziran u staro-novom izdanju, bez epidemioloških ograničenja, a organizatori iz Salsa Adria Produkcije d.o.o.. ističu da će festivali "zadovoljiti apetite svih ljubitelja danas popularnih plesova, od bachate, kizombe, urban kiza do salse, neovisno o njihovom plesnom predznanju jer na izbor će imati više od dvjesto sati radionica pod vodstvom renomiranih plesnih instruktora, prilagođenih svim plesnim razinama i s pregršt varijacija. Nove plesne figure uvježbavat će se na nekoliko lokacija u gradu - većina u staroj tvornici duhana Adris, zatim u Steel klubu, a dio će biti raspoređen i u dvorani Srednje škole Zvane Črnje te dvorani MMC-a. Osim plesnih radionica, začin dnevnom dijelu festivala su trosatne brodske plesne ture u ritmovima koje dirigiraju najotkačeniji svjetski DJ-evi i neizostavni vrući beach partyji s brojnim animacijama na dva plesna podija u resortu Villas Rubin koji ovim festivalima daju pravi ljetni štih".

Partyji do jutra

Najavljen je i noćni program glamurozno-spektakularnog karaktera obogaćen atraktivnim show nastupima, koncertima i partyjima do jutra uz iznenađenja koje za plesače pripremaju organizatori. Svaki festival prožet je i određenom tematikom. Summer Sensual Days u znaku je proslave s obzirom na to da ove godine slavi veliki deseti rođendan, dok Croatian Summer Salsa Festival, kao najstariji u obitelji, naglašava potragu za kreativnošću, originalnošću i samoizražavanjem, a održava se pod geslom "Be yourself - wild and free". Temu prate i posebno osmišljeni dress code koji je (ne)pisano pravilo svake subotnje gala večeri, a sve to odigravat će se dva tjedna u prostranim halama stare tvornice duhana Adris i Steel klubu na nekoliko plesnih podija s različitim ritmovima. Više informacija na www.summersensual.com & www.crosalsafestival.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter