DUB ARENA U KLUBU KOTAČ

Cjelonoćna zabava uz R.Esistence in Dub, Laseech i Munchies Soundsystem

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Dub Arena

Dub Arena


Cjelonoćni glazbeni događaj Dub Arena održat će se u nedjelju 30. svibnja u pulskom klubu Kotač u Društvenom centru Rojc, a u organizaciji udruge Sub Pokret - Sub Movements. U Kotaču gostuju talijanski dub/reggae bend R.Esistence in Dub, koji će posjetitelje uz domaće snage Laseech i Munchies Soundsystem provesti kroz najbolje dub, reggae i bass glazbene ritmove.

- Osnovani 2006. u Udinama, Resistence in Dub danas čine Toffo Selectah (dubmaster), Zen I (sintovi & truba), DC P.E. (sax & melodika) i Ste’Pit (bas). Godine 2012. objavljuju prvu 10” ploču: njihov riddim s jamajkanskim legendama Lutan Fyah i Ranking Joem na vokalu, koja je bila veliki uspjeh na internacionalnoj dub/reggae sceni. Potom, 2014. objavljuju album "R.echonstruction", koji je mixao velikan scene Mad Professor, a na albumu se nalaze suradnje sa svjetski poznatim vokalistima. Dok 2016. objavljuju festivalski hit "Soundsystem" s mladom Sista Awaom na vokalu, 2017. su objavili remix kompilaciju njihovih hitova "The Secret Cookbook". U suradnji s Berlinskim MC-jem Longfingah 2020. objavili su ploču "The Longfingah Attack". U vrijeme kada su kvalitetni live dub bandovi postali rijetkost, nastup Resistence in Dub je jedinstvena prilika svim posjetiteljima da se upoznaju s jednom stranom dub/reggae kulture koja je često nepravedno zapostavljena - live bandom, ističu organizatori koncerta.

Uz goste iz Udina, nastupit će i uspješni producent house glazbe Andrej Laseech, koji će prvi put u svojoj glazbenoj karijeri izvrtjeti reggae/dub/organic set. Riječ je o članu pulskog kolektiva Music After Dinner, koji ima iza sebe velik broj izdanja za razne svjetske glazbene etikete. Večer otvara i zatvara pulski Munchies Soundsystem s "Tribute to Jah Shaka" glazbenom selekcijom, u čast nedavno preminulom kralju duba i sound system kulture, Jah Shaki.

Prostor Kotača će dekorirati poznata pulska umjetnica Katja Kliba - TheCo. Projekt Dub Arena financira Grad Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum