PJEVAČ IZ BRTONIGLE

VIDEO / Amir Kazić Leo s pjesmom pulskih odvjetnika na Zagrebačkom festivalu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Amir Kazic Leo

Amir Kazic Leo


Amir Kazić Leo, poznati je pjevač zabavne glazbe koji već više od 30 godina živi u Brtonigli. Uvijek vrlo aktivan na raznim festivalima i projektima, osvaja nagrade i priznanja, a sada se sprema za Zagrebački festival, gdje će 17. ožujka sudjelovati s pjesmom "Rijeka života". Zanimljivost je što su glazbu i tekst za pjesmu napisali autori iz Pule, a jedan i drugi su - odvjetnici, koji već neko vrijeme plove umjetničkim vodama. Emir Kulenović napisao je glazbu, a Antun Zanetti, autor je teksta.

Autori se već dugo znaju, surađuju na razne načine, a Amir je s Kulenovićem surađivao i na mjuziklu "Most" koji je uz veliki uspjeh izveden prije tri godine u pulskom kazalištu, taman prije početka pandemije koronavirusa.

Amir Kazić Leo sudjelovao je nekoliko puta na Dori, na Splitskom festivalu, a dobitnik je nagrada s OsijekFesta, "Pjevač godine", po izboru Večernjih Novosti, dobitnik internacionalne nagrade "Zlatna ruža mira" za najbolji audio-materijal te brojnih drugih nagrada.

U njegovoj diskografiji su pjesme poput "Jelena", "Leo", "Ljubav života", "Kreni", "Best of 17", "Samo svoj", "Sjećanja", "Prokleta ljubav", "Krevet od ruža" i druge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini