PULSKI AMFITEATAR

Još jedno veliko inozemno koncertno gostovanje ovog ljeta u Areni

Sastav Hillsong United sklada pjesme i nastupa na crkvenim službama, kao i na koncertima na svjetskim turnejama. Počeo je kao pastoralni bend mladih Sydneyja, australske crkve Hillsong, a prvobitno se grupa zvala United Live

| Autor: Mladen RADIĆ
Arena je ovog ljeta posebno popularna koncertna pozornica (Snimio Dejan Štifanić)

Arena je ovog ljeta posebno popularna koncertna pozornica (Snimio Dejan Štifanić)


Još jedan koncert zakazan je za ovo ljeto u pulskoj Areni gdje će 3. lipnja nastupiti australska glazbena skupina Hillsong United. Organizatori koncerta su Bono Records d.o.o. te Ezaz a napa, a suglasnost za korištenje pulskog amfiteatra i održavanje koncerta dao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, a informacija je objavljena   službenim stranicama Grada Pule.

Popularnost

Sastav Hillsong United sklada pjesme i nastupa na crkvenim službama, kao i na koncertima na svjetskim turnejama. Počeo je kao pastoralni bend mladih Sydneyja, australske crkve Hillsong, a prvobitno se grupa zvala United Live. Njihov prvijenac iz 1999., nazvan "Everyday", uspostavio je njihov kreativni predložak: svaki album je snimljen uživo na godišnjoj listopadskoj konferenciji mladih Encounterfest i objavljen na CD-u i DVD-u početkom sljedeće godine.

Hillsong UnitedHillsong United

U godinama koje su uslijedile, njihova je popularnost naglo narasla na sjevernoj i južnoj polutki, a album "United We Stand" iz 2006. postao je najprodavaniji kršćanski LP godine u maloprodaji u Kanadi. "All of the Above" postigao je sličan uspjeh 2007., kao i "a_CROSS//the_EARTH: Tear Down the Walls" iz 2009. i njegov popratni album uživo, "Faith + Hope + Love". Godine 2013. grupa je objavila treći studijski album "Zion" koji je postao njihov prvi australski broj jedan, a također je dospio među pet najboljih na Billboardovoj ljestvici 200 u SAD-u. Grupa je do danas objavila ukupno 16 albuma, od kojih se zadnji pojavio prošle godine pod nazivom "Are we there yet".

Brojni sastav

Brojni sastav čine Joel Houston – voditelj bogoslužja, akustična gitara, klavijature, udaraljke, Jonathon "JD" Douglass – voditelj bogoslužja, udaraljke, Jad Gillies – voditelj bogoslužja, akustična gitara i električna gitara, Matt Crocker – voditelj bogoslužja, akustična gitara, udaraljke, Taya Smith-Gaukrodger – voditeljica bogoslužja, Michael Guy Chislett – električna gitara, klavijature, glazbeni direktor, producent, Dylan Thomas – električna gitara, klavijature, glazbeni voditelj, Benjamin "Ben" Tennikoff – klavijatura, programiranje, sempliranje,       Jihea Oh – bas gitara, Benjamin Hastings – voditelj bogoslužja, akustična gitara, klavijature i Dan McMurray – bubnjevi, udaraljke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter