"JEDNOG LJETA U PULI"

KONCERT BRUNA KRAJCARA I MILE ELEGOVIĆ: Glazbeno putovanje u bolju prošlost

| Autor: Mladen RADIĆ

Ovaj put Bruno Krajcar i Mila Elegović nastupili su uz pratnju benda, a vruće ljeto na Forumu dočekali su s Krajcarovim autorskim skladbama i talijanskim kanconama šezdesetih i sedamdesetih godina. Mogle su se čuti i skladbe Gina Paolija, Mine, Gigliole Cinquetti, Patty Pravo, Massima Ranierija i Dalide

 

Početak ljeta u Puli i ovaj put obilježili su Bruno Krajcar i Mila Elegović koji su u četvrtak navečer nastupili na Forumu, kod Augustovog hrama i peti put izveli svoj glazbeni program "Jednog ljeta u Puli". Ovaj put nastupili su praćeni bendom a vruće ljeto dočekali su s Krajcarovim autorskim skladbama i talijanskim kanconama šezdesetih i sedamdesetih godina, pa su se mogle čuti i skladbe Gina Paolija, Mine, Gigliole Cinquetti, Patty Pravo, Massima Ranierija i Dalide.

Uspješnice

- Odlučila sam večeras otputovati u prošlost jer je ljubav postala kategorija koja nestaje i ljudi danas ne znaju voljeti, a nekada su znali, rekla je Elegović koja je svaku pjesmu posebno najavila. Ispričala je tako da Paolijeva "Il cielo in un una stanza" govori o slavljenju nečeg što je bilo dobro u prošlosti.

- Nikad ne znate gdje će vas ljubav ugristi za guzu, bio je njen šlagvort za "Love in Portofino" koju je prije 60 godina pjevala Dalida.

Krajcar se predstavio svojim poznatim pjesmama od kojih su neke doživjele određene promjene pa je "Rožu" u prvom dijelu, do prvog refrena, otpjevao na španjolskom prije nego se vratio originalu. Jednu pjesmu posvetio je kćerki Katarini koja nije mogla prisustvovati koncertu jer imala visoku temperaturu. Koncert nije mogao proći niti bez "Pozitive" ili pjesme o šparogama samo što je Bruno Mili morao objasniti što je to šparožina. "Čovik nasrid mora" snimljena je u suradnji s pokojnim Oliverom Dragojevićem, a tekst je napisao Daniel Načinović. Na još jednom Oliverovom hitu "Vjeruj mi kad ti kažem da te volim" motivirali su publiku da zapjeva, a službeni dio koncerta priveden je kraju uz "Domani e' un altro giorno" Ornelle Vanoni i Krajcarove posvete rodnom gradu "Grazie Pola".

Premijera

Koncert je imao i mali dodatak pa je Mila otpjevala Bregovićevu "Mesečinu", objasnivši da je to glazbeni smjer u kojem bi htjela ići, a Krajcar je premijerno izveo "Čovječe, ne ljuti se".

Mila Elegović nije krila zadovoljstvo odazivom publike, konstatiravši da ih je svake godine sve više i više. Kroz koncert Bruna Krajcara i Mile Elegović pratio je bend koji su činili bubnjar Vedran Vojnić, basist Nenad Mirt i gitarist Zoran Schmitz koji je baš prekjučer, na dan koncerta, doznao da je upisan na konzervatorij u Grazu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini