ODLIČJA NAJBOLJIMA

U Višnjanu otvoren treći Međunarodni festival pjenušaca: NAJBOLJI PJENUŠAC AGROLAGUNIN BLANC DE MOI

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ


Pjenušac Blanc de moi porečke Agrolagune, napravljen od grožđa malvazije i pinota bijelog iz berbe 2015. Godine proglašen je najboljim pjenušcem trećeg Međunarodnog festivala pjenušaca otvorenog u petak u palači Sinčić u Višnjanu.

Zlatne medalje dobili su još pjenušci Centurion gold vinarije Bolfan Vinski vrh, Valomet vinarije PZ Vrbnik, te četiri pjenušca vinarije Misal Peršurić: Misal Prestige, Misal Amore, Misal Blanc de noirs i Misal Blanc de blancs.

Festival su otvorili pomoćnica ministra turizma i izaslanica predsjednika Vlade Monika Udovičić, pročelnik županijskog Odjela za poljoprivredu Ezio Pinzan i višnjanski načelnik Angelo Mattich, istaknuvši jedinstvenost ovog vinskog događanja koje dodatno afirmira Višnjan kao općinu dobrog vina u kojoj djeluje 26 kvalitetnih i uspješnih vinara.

Na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu pjenušaca, koji je otvoren još i u subotu od 13 do 19 sati, predstavlja se 31 proizvođač iz Hrvatske, Slovenije i Italije s ukupno 75 etiketa pjenušaca.

Kroz ocjenjivanje su pak prošla 52 pjenušca u dvije kategorije: među onima proizvedenima klasičnom metodom vrenja u boci uz šampionski Blanc de moi još ih je šest nagrađeno zlatnom a 24 srebrnom medaljom, dok je pjenušcima proizvedenima charmat metodom vrenja u tanku dodijeljeno 14 srebrnih i 7 brončanih medalja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter