NAJNOVIJEBALE

Tradicionalni svibanjski Čripnja fest: NAJUKUSNIJA ČRIPNJA S HOBOTNICOM

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Petnaest kulinarskih ekipa pripremilo na laganoj vatri dvadeset mesnih i ribljih čripnji. Prihod od slasnih porcija koje su se prodavale po simboličnoj cijeni usmjeren je za opremanje dječjeg vrtića

 

Čripnja fest, koji se tradicionalno održava tijekom jednog od svibanjskih vikenda, ove je godine u Bale privukao čak petnaest ekipa koje su na prostoru "Iza škole" gotovo tri sata pripremale i potom na laganoj vatrici kuhale i pustile da se krčka dvadeset čripnji, što mesnih, što ribljih.

Odlučile su nijanse

A koliko su čripnje bile ukusne, dokaz je brojna publika koja je, po cijeni od svega trideset kuna po porciji, kušala i kušala jer, kako smo višekratno imali priliku čuti, bilo je teško odrediti koja je bolja. U sličnoj situaciji našao se i ocjenjivački sud u sastavu Ivica Opšivač, Lutvo Murić, Edi Pastrovicchio i Milva Baričević koji su, unatoč istančanom nepcu, neke od čripnji morali probati i više puta. Jer, kako je prilikom dodjele nagrada rekao Sandi Drandić, odlučile su nijanse. Najukusnijom, ipak je u konačnici proglašena čripnja s hobotnicom koju je pripremio Sportsko ribolovni klub Colone, čiji su se članovi za prvi plasman "okitili" velikim odojkom. Drugo mjesto zauzela je ekipa umirovljenika, dok je trećeplasirani tim činila ekipa Konoba Istra. Za svoje kulinarsko umijeće i visoke plasmane viceprvaci nagrađeni su degustacijom vina u Objektu Relais and Wine "San Tommaso", a brončani pizzom i pićem u   Albachiari.

Prikupljeno 6.000 kuna

Dodajmo i da je novac od kupljenih i ukusnih porcija i ove godine išao u humanitarne svrhe, te je oko šest tisuća kuna koje su donijele "pojedene" čripnje bilo usmjereno u korist baljanskih dječjih vrtića i to za nabavku opreme.

Kao i dosada, za natjecanje na Čripnja festu bilo je dovoljno sa sobom donijeti dobru volju i zrno znanja. Jer za sve ostalo, nabavku mesa ili ribe, odnosno povrća i ostalih namirnica bila je zadužena Općina Bale, a čitavom su događaju uz brojne klince i klinceze koji su okupirali igralište i sprave za najmlađe, nazočili po onoj "zlu ne trebalo" i vatrogasci koji su se također, pokazali kao vrsni kuhari.

Baljani na urološkom pregledu

Čripnja fest bila je točka na "i" uspješnom danu. Kako mi reče jedan simpatični umirovljenik: Sada mogu jesti s guštom?!

O čemu se ustvari radilo, objasnila je predsjednica Udruge umirovljenika Bale Nerina Božac, kazavši kako su tijekom jutra za sve zainteresirane penziće, Općina Bale i Udruga Mon Perin sponzorirali besplatan urološki pregled. "Urološkom pregledu odzvalo se više od osamdeset osoba, odnosno gotovo svaka druga iz Bala. Naime, u samoj Udruzi učlanjeno je 170 umirovljenika, dok ih je na čitavom području Općine oko 280", rekla je Božac, od koje smo doznali da su za preglede bili zaduženi liječnici sa zagrebačkog rebra na čelu s dr. Nikolom Kneževićem.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam