KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Sezona je kupusnjače bogate vitaminom C. Iskoristite je za zeleni i zdravi obrok - PIRE OD KELJA

| Autor: Glas Istre
TRZNICA, GLAVICA KELJA, PULA, 18.12.2015. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK

TRZNICA, GLAVICA KELJA, PULA, 18.12.2015. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK


Kelj ima dosta vitamina C i ima ga cijele godine, ali najbolji je zimi kad ga "ofuri" mraz.

Jede se pripremljen kao varivo, punjen, od njega se prave odresci s mrvicama, može se kuhati pa preliti uljem, a u manjim količinama dodaje se juhama.

Danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za pire od kelja.

SASTOJCI:

1 glavica (oko 1 kg) kelj

2-3 kom krumpir

po ukusu sol

papar

50 g maslac

PRIPREMA:

Kelj narežite i skupa s krumpirom narezanim na četvrtine stavite u veći lonac.

Prelijte hladnom vodom i stavite kuhati, Malo i posolite.

Gotovo je kad je krumpir mekan.

Procijedite, zgnječite krumpir, dodajte maslac i začine i izmiksajte štapnim mikserom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter