(Ilustracija)
Kada temperatura poraste u termometru do neugodnih visina, u potrazi smo za osvježavajućim obrocima koje ne iziskuju dugu pripremu niti paljenje štednjaka. Salate se pritom nameću kao sjajan izbor.
Klasične sastojke za salatu poput paprika, rajčica i krastavaca obvezno oplemenite nekim izvorom bjelančevina poput ribe ili mahunarka iz konzerve koje će povećati nutricionističku vrijednost jela, ali vas i zasititi, piše portal zadovoljna.hr.
SASTOJCI:
100 g tunjevine iz konzerve
100 g slanutka iz konzerve
1 veća rajčica
½ crvene paprike
5-6 maslina
½ limuna
sol i papar po želji
malo maslinova ulja
svježi peršin
PRIPREMA:
U većoj zdjeli pomiješajte malo maslinova ulja, sok pola limuna, sol i papar da dobijete jednoličnu smjesu.
U smjesu dodajte nasjeckanu rajčicu, papriku, otkoštene masline, slanutak i tunu iz konzerve. Sve dobro promiješajte. Ako ste ljubitelji svježeg luka, u salatu možete dodati i koju kockicu ljubičastog luka.
Prije posluživanja dodajte i malo nasjeckanih listića peršina.
Poslužite s kriškom kruha ili manju količinu raspodijelite u listove oprane zelene salate pa sve zajedno jedite kao taco. Dobar tek!
Savjet plus:
Možete napraviti i veću količinu salate, staviti u hladnjak i jesti tijekom tjedna. Salata obično ima bolji okus drugi dan nakon što se svi okusi sljube u hladnjaku. Nemojte držati salatu u hladnjaku duže od tri dana.