KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Preskočite paljenje štednjaka i za pet minuta pripremite SALATU OD SEZONSKOG POVRĆA I TUNE PUNU PROTEINA!

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Kada temperatura poraste u termometru do neugodnih visina, u potrazi smo za osvježavajućim obrocima koje ne iziskuju dugu pripremu niti paljenje štednjaka. Salate se pritom nameću kao sjajan izbor.

Klasične sastojke za salatu poput paprika, rajčica i krastavaca obvezno oplemenite nekim izvorom bjelančevina poput ribe ili mahunarka iz konzerve koje će povećati nutricionističku vrijednost jela, ali vas i zasititi, piše portal zadovoljna.hr.

SASTOJCI:

100 g tunjevine iz konzerve

100 g slanutka iz konzerve

1 veća rajčica

½ crvene paprike

5-6 maslina

½ limuna

sol i papar po želji

malo maslinova ulja

svježi peršin

PRIPREMA:

U većoj zdjeli pomiješajte malo maslinova ulja, sok pola limuna, sol i papar da dobijete jednoličnu smjesu.

U smjesu dodajte nasjeckanu rajčicu, papriku, otkoštene masline, slanutak i tunu iz konzerve. Sve dobro promiješajte. Ako ste ljubitelji svježeg luka, u salatu možete dodati i koju kockicu ljubičastog luka.

Prije posluživanja dodajte i malo nasjeckanih listića peršina.

Poslužite s kriškom kruha ili manju količinu raspodijelite u listove oprane zelene salate pa sve zajedno jedite kao taco. Dobar tek!

Savjet plus:

Možete napraviti i veću količinu salate, staviti u hladnjak i jesti tijekom tjedna. Salata obično ima bolji okus drugi dan nakon što se svi okusi sljube u hladnjaku. Nemojte držati salatu u hladnjaku duže od tri dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter