KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Lagano ljetno varivo s graškom i mrkvicom

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija)

(Ilustracija)


Ljetna variva su ona koja se pripremaju od mladog korijena, stabljike, lišća, cvijeta i ploda. Umak mora biti rijedak pa se zato u zafrig stavlja više masti nego brašna, samo se kod lisnatog povrća uzima jednaka količina masti i brašna, piše portal zadovoljna.hr.

Idealno ljetno varivo i lagani ručak može se prirediti od mješovitog povrća koje je poznato pod imenom fino varivo.

SASTOJCI:

½ kg graška

¼ kg mrkvice

½ korabice

zeleni peršin

3 dag masti

2 dag brašna

sol

papar

1 dag šećera

PRIPREMA:

Očistite mrkvicu i korabicu, izrežite na rezance i stavite na mast i zažućeni šećer.

Dodajte očišćeni i oprani grašak i pirjajte sve skupa pokriveno.

Kad je sve gotovo mekano, pospite brašnom, pustite da zažuti, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri.

Varivo posolite i poparite te dodajte fino kosanog peršina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter