NAGRADE

POZNATA ISTARSKA VINARIJA I DESTILERIJA OSVOJILA JAPAN Oduševila su njihova tri proizvoda!

Jako smo ponosni na naše nagrađene proizvode, a još više na to što smo ih osvojili na području koje je nama nepoznato. Upravo zato smo se i prijavili na natjecanje u Japanu, jer smo htjeli čuti mišljenja stručnjaka sa stranog tržišta koji nemaju referentne točke s teraninom, kaže Luka Rossi

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Pelinkovac Epulon/Teranino Nostromo gin (Foto Đorđe Stošić/Arhiva Rossi)

Pelinkovac Epulon/Teranino Nostromo gin (Foto Đorđe Stošić/Arhiva Rossi)


Nadaleko poznata istarska vinarija i destilerija Rossi pokraj Vižinade ostvarila je velik uspjeh na Japan Wine Competitionu.

Ove je godine zlato odnio njihov Teranino, liker od autohtonog istarskog terana, Gin Nostromo u kojem prevladava voćni miris, te Pelinkovac Epulon u kojem uz nezaobilazne citruse, aromu pelina upotpunjuju vanilija te karamela. Ovakvi zlatni rezultati samo potvrđuju vrhunsko poznavanje alkoholnih pića, a uz to i trud i rad obitelji koja se njihovom proizvodnjom bavi već dugih 130 godina.

Japan Wine Competition, na kojem je obitelj Rossi ostvarila izvrsne rezultate, međunarodno je natjecanje na kojem sudjeluju proizvođači i vinari iz cijelog svijeta. Stručni žiri iz svijeta vina i jakih alkoholnih pića treba odrediti razinu kvalitete svih prijavljenih pića. Na ljestvici od 0 do 5 svako prijavljeno piće mora zadovoljiti posebne kriterije, dok zlato osvajaju samo oni s čistom peticom, što je Rossi uspio postići- i to čak tri puta.

Vlasnik vinarije i destilerije Luka Rossi kaže nam da su ova priznanja velika stvar za njihovu obitelj.

- Jako smo ponosni na naše nagrađene proizvode, a još više na to što smo ih osvojili na području koje je nama nepoznato. Upravo zato smo se i prijavili na natjecanje u Japanu, jer smo htjeli čuti mišljenja stručnjaka sa stranog tržišta koji nemaju referentne točke s teraninom, priča nam Luka, najstariji sin ove peteročlane obitelji.

Koliko je već sada plodna i uspješna 2021. za obitelj Rossi dokazuje još jedna nagrada. Naime, u veljači su na najvećem europskom natjecanju The Europe Wine & Spirits Trophy u Luksemburgu osvojili dva zlata- za likere Teranino i Amaro Istriano.

Vodeći se motom kvaliteta prije kvantitete, obitelj Rossi neprestano ulaže u nove proizvode, inovativne tehnologije i brendiranje svojih proizvoda. Navode da je cilj stvaranje vina i destilata vrhunske kvalitete, a potom njihovo pozicioniranje u sam vrh domaćeg i stranog tržišta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini