MALI JUBILEJ NAJBOLJEG FESTIVALA PIVA U HRVATSKOJ

FOTO / Otvoren je peti Medulin Craft Beer Festival. Pred nama su tri dana druženja uz 120 vrsta craft piva. PIVILI!

| Autor: Patricija SOFTIĆ


Festival koji je pratio svjetske i stvarao domaće trendove, probijao barijere, bio inovativan i uporan u provedbi svega što si je zacrtao, jučer je u Medulinu po peti put otvorio pivske bačve.

Govorimo, naravno, o Medulin Craft Beer Festivalu koji se ove godine s početka medulinske rive preselio kod Malina na vitar gdje ima puno više prostora za mnogobrojnu publiku koja će zasigurno i ove godine iskoristiti priliku da kuša najbolja craft piva. Kako je jedan od organizatora Tomislav Pranjić i najavio, na festival su ove godine svoja piva poslale ili donijele čak 32 pivovare iz 10 europskih zemalja, s posebnim naglaskom na dolazak fantastičnih skandinavskih pivovora poput Mikkellera, O/O brewiinga Amundsena ili Omnipolla.

- Na samim početcima našeg prvog izdanja, craft pivo se polako probijalo kao neki novi trend u pivskom svijetu, a danas je postalo sastavni dio ponude svakog bara i restorana koji drži do sebe. Mi smo ponosni što smo uspjeli u svojoj namjeri da predstavimo javnosti male craft pivovare koje su zajedno s medulinskim festivalom s godinama rasle, ali i dalje proizvode vrhunska i unikatna piva. Tako će posjetitelji imati priliku po prvi put kušati jedinstvena skandinavska piva, neka vrlo rijetka piva i mnoge novitete koja svoju premijeru imaju upravo u Medulinu. Mislim da smo već uspjeli i u svojoj nakani da, osim što promoviramo craft piva, ujedno i educiramo ljude, i uspjeli smo u tome. Stvorili smo jednu zanimljivu vojsku ljudi koji znaju razliku između pale ale i stouta, na primjer. Medulin Craft Beer Festival ima taj neki dar da diktira trendove u regiji, tako da sve ono što je kod nas pobjeđivalo, slijedeće se godine kuhalo u svim malim pivovarama, a najveći naš uspjeh je što svaki ugostiteljski objekt koji drži do sebe u ponudi ima barem nekoliko vrsta craft piva, kaže Pranjić.

        Ovogodišnje jubilarno izdanje Festivala ponudit će svim posjetiteljima tri dana druženja, uživanja u vrhunskim i rijetkim craft pivima, odličnoj glazbi, plesu i ukusnoj brzoj hrani koja izvrsno paše upravo uz jedno od 120 vrsta piva. Jučer je sve posjetitelje zagrijavao Groovoteka kolektiv, nakon kojih je uslijedio nastup zagrebačkih Mangroovea, slavljenički vatromet u 23 sata i nastup Dogme poslije toga. Danas nas pak očekuje puno plesa i pozitivnog ludila uz zavodljive balkan beat i gipsy melodije uz nastupe DJ Filja, Oridano Gypsi Jazz band i zvijezde večeri, najpopularniji sastav Balkan beat glazbe u svijetu, berlinsko beogradski dvojac ShazaLaKazoo.

Sutra će zasigurno Medulinski pivski festival imati najviše posjetitelja, jer opet neće izostati natjecanje u jedenju ljutih papričica koje će se održati u 19,30 sati, nakon čega slijedi plesna zabava uz DJ set Damira Makaruna selection i nastup energičnog Elementala. Čast da svojom svirkom zatvori festival pripala je ovogodišnjim dobitnicima čak dva Porina, zanimljivom etno punk bandu Ogenj. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter