NAJNOVIJEFAŽANA

Neobični okusi omiljene ljetne slastice bili su pravi mamac za posjetitelje: NA FESTIVALU SLADOLEDA PONUĐENO 60 RAZLIČITIH OKUSA

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Odmah nakon doručka na sladoled? Ili čak sladoled umjesto doručka? Zašto ne! Proteklog vikenda bilo je najpametnije u jutarnjim satima zaputiti se u Fažanu na njihov Festival sladoleda za kojim je u večernjim satima vladala prava pomama. I to u tolikoj mjeri da je u subotu navečer, iako je večernji program Festivala trajao do 24 sata, Brioni bar u gotovo pola sata ostao bez ijedne ledene kocke koju su priredili vrijedni slastičari Nacionalnog parka Brijuni.

U jutarnjim satima moglo se, bez gužve, uživati u šetnji Fažanom, na miru razgledati ponudu ugostiteljskih objekata koji su sudjelovali u ovom festivalu pa na koncu i odlučiti koji od tih sladoleda specijalno napravljenih za ovu priliku i probati. A prilike za eksperimentiranje je bilo napretek, jer je osam proizvođača i ugostitelja izradilo i ponudilo oko 60 jedinstvenih okusa sladoleda. Osim uobičajenih kombinacije ove ledene slastice s raznim voćem i preljevima, moglo se naći i veganskih sladoleda ili sladoleda bez laktoze i glutena. Za Festival su kreirani i neuobični sladoledi, a većina ih je bila od prirodnih namirnica, bez umjetnih boja i aditiva.

Bilo ih je i s okusom baklave, od manga spravljen od pravog domaćeg mlijeka i svježeg manga, potom od sicilijanskih naranči i poznatih talijanskih amaretti keksića, u kombinaciji s domaćim maslinovim uljem, ili u kombinaciji limuna i ružmarina ili lavande i borovnice, ili pak sa suhim smokvama…

Svatko je našao nešto po svom ukusu i guštu, a ujedno je na trgu pred fažanskom crkvom mogao ponešto i naučiti o samom sladoledu i povijesti tog nezaobilaznog ljetnog deserta. Štoviše, zahvaljujući velikim entuzijastima i zaljubljenicima u čokoladu iz pulske tvornice čokolade VR choco art, imali su priliku uživo vidjeti i jedan od najstarijih načina za pripremu sladoleda kojeg povijest bilježi te kušati sladoled proizveden na ovaj način. Za mališane je na molu bio kreativni kutak gdje su mogli malo predahnuti i uživati u kreativnim radionicama i veselim igrama.

Oni koji su Fažanu odlučili posjetiti tek navečer, mogli su uživati i u lijepom glazbenom i plesnom programu, zabavnim i komičnim predstavama za djecu, animaciji klaunova, kao i dobroj glazbi bendova koji su svojom ugodnom glazbom zabavljali prolaznike na nekoliko punktova.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam