NAJNOVIJE


NA RIVI

Ovog vikenda FESTIVAL SLADOLEDA U FAŽANI


Vikend u Fažani bit će u znaku omiljene ljetne slastice - 2. Festivala sladoleda održava se na rivi u subotu i nedjelju u sklopu kojeg će svoje proizvode predstaviti devet proizvođača i ugostitelja. Program Turističke zajednice Fažane počinje već u jutarnjim satima, a posjetitelji će u privlačnim okusima i zabavi uživati do ponoći. Od 9 do 11 sati te do 19 do 24 čarolije ledenih okusa na rivi donose Ledo, Re del gelato, Flaviani desserts, Cremalat, Gusto Amore, Gelateria Leone, Adriatic caffe bar, Brioni bar i Điga beach bar.

Posjetitelji će moći kušati 50-ak jedinstvenih okusa sladoleda, u kombinaciji s raznim voćem i preljevima, a imat će prilike probati i veganski sladoled, sladolede bez glutena i za dijabetičare. Za Festival kreiran je i krajnje poseban sladoled na bazi morskih algi! Većina sladoleda su od prirodnih domaćih sastojaka bez umjetnih boja i aditiva. Uz to, posjetitelji će se moći osvježiti ostalim ledenim slasticama i napitcima kao što je shake, sorbetto, ice-caffe, ledene torte…

Sastavni dio Festivala su i mnogi zabavni sadržaji za cijelu obitelj - dnevni i večernji program, animacija za djecu, koncerti, lutkarske predstave, face painting i plesni sadržaji. U 20 sati počinje Mala ledena scena, u sklopu koje će se održati glazbeni show "Ledeni mikrofon" na kojem nastupaju Lara Pliško, Tereza Mišan, Ana Mišan, Olivia Malbon i Valentina Patrun te plesne skupine DND-a Virus Ai da nuda, Minix s Alison i plesne skupine Zajednice Talijana. U 20.45 sati vrijeme je za lutkarske izvedbe Puppete iz Pule - u subotu je predstava "Zašto sladoleda nema na mjesecu?", a u nedjelju lutkarska radionica "Čudnovati sladoled". U 21.15 počinju koncerti na kojima sviraju Whisky Train i Double Dose, a posjetitelje će zabavljati sladoledari na štulama i klaun uz bubble-oluju. (Z. S.)


Podijeli: Facebook Twiter