DO 12. RUJNA

GOLOŽECE DI ORSERA: Danas kreće drugo izdanje gourmet manifestacije

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ

U organizaciji Turističke zajednice Vrsar i Udruge ugostitelja Vrsar uz suradnju turističke kompanije Maistra, danas kreće drugo izdanje zanimljive gourmet manifestacije "Goložece di Orsera", a trajati će do 12. rujna.

U ovih sedam dana, u dvanaest vrsarskih restorana, koliko ih je uzelo učešće u ovogodišnjim "Goložecama", ljubitelji izvornih istarskih jela i dobre istarske kapljice, doći će na svoje i moći će uživati u vrhunskim domaćim specijalitetima pripremljenim posebno za tu priliku.

Svaki restoran priprema svoj poseban meni u kojemu će se naći riblje delicije poput orade i brancina na žaru, jela od hobotnice, bakalara, sardona, tartara i tagliata od domaće tune, šufiganih kalamara, brodeta te drugi morski specijaliteti. Od mesnih delicija gosti će također moći birati specijalitete poput carpacia s tartufima, odreska od boškarina, juneće tagliatele. Tu će se još nuditi domaći fuži, ravioli, istarska maneštra i druga jela. Za desert moći će birati autohtone slastice poput fritula, kroštula, kolače od skute i oraha, vrsarskih amareta i drugih. U sklopu svakog menija od tri slijeda idu i najbolja vina istarskih vinara, a cjelokupni meni stoji samo 120 kuna.

Gourmet manifestacija "Goložece di Orsera" ima za cilj predstaviti vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima i pružiti im dodatni motiv za posjet Vrsaru. Njome se želi uključiti čim više vrsarski kvalitetnih ugostitelja i potaknuti njihovu orijentiranost u ponudi lokalnih jela s ciljem valorizacije autohtonih namirnica te očuvanje tradicijskog nasljeđa kroz revalorizaciju istarskih recepata.

To je ujedno jedan od rijetkih ovogodišnjih evenata koji se u Vrsaru održava, koronavirusu usprkos. U ovome drugome izdanju "Goložeca" sudjeluju restorani Trošt, Fančita, Dvi palme, Kod Luce, Rotonda, Vrsaranka, Goran, Villa Vrsar, Srdela, Batana, Basilico i Bevanda.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of