Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Cijeli tjedan, od danas do 11. travnja u Pićnu se održava edukativno-gastronomska manifestacija u sklopu projekta Pazi što jedeš. Četverodnevni laboratorij sastoji se od programa namijenjenih studentima i onih otvorenih javnost. Pazi što jedeš labaratorij, sastavljen od predavanja i radionica, projekt je Etnografskog muzeja Istre i Općine Pićan kao suorganizatora, pod vodstvom dr. sc. Tanje Kocković Zaborski. Poseban naglasak usmjeren je prema istraživanju, prikupljanju i dokumentiranju podataka o istarskoj tradicijskoj prehrani. U projektu sudjeluju profesori i studenti etnologije Filozofskih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zadru.
Sutra pićanski Dječji vrtić "Mali medvjed" održava radionicu pripremanja tradicijske prehrane za predškolce, a obuhvaća pripremu tradicijske tjestenine i sezonskih salata. Voditeljice su dr. sc. Ivona Orlić i dr. sc. Tanja Kocković Zaborski. Nakon toga u 18 sati u Centru za nematerijalnu kulturu Istre predstavit će se studentski dokumentarni filmovi s prošlih Pazi što jedeš laboratorija "Ravioli/Rafioli" i Kraj u pijatu".