(Pexels)
Super kombinacija mljevenog mesa ,povrća,prekrivenog slojem krumpir pirea, preporuča Coolinarka.
500 g mljeveno juneče meso, 2 mrkve, 1 luk, 1 solja smrznutog graska, 1 šalica vode za podliti
1 žlica svježeg ili suhog peršinovog lista,timijan ili nekog drugog vama omiljenog začinskog bilja,po ukusu vegeta i papar
2 žlice maslinovog ulja,2 žlice brašna
6 krumpira, 2 žlice kiselog vrhnja, 1 žlice krem sira, 1 žlice margarina ili maslaca, po ukusu sol i papar.
Za posipanje crvena paprika i začinsko bilje,po volji naribani sir Cheddar ili neki drugi sir
Prodinstajte mljeveno meso na malo maslinova ulja.Dodajte sjeckani luk, mrkvu na kockice i to sve zajedno dinstajte oko10 min.
Dodajte grašak i dinstajte još jedno 5 min.Poprašite 2 žlice brašna preko toga i dobro sve izmješajte. Zatim začinite sa vegetom i paprom i nalijte vodu.
Ostavite neka se to sve lagano krčka dok voda ne ispari i ne dobijete fini, glatki umak!
Ogulite krompir, isjeckajte ga na kocke, prelijte vodom i dobro ga skuhajte.
Kad je skuhan procjedite vodu, dodajte sol, maslac, kiselo vrhnje, krem sir, papar i dobro ga izradite, kao za krumpir piru.
Sada uzmite vatrostalnu zdjelu ili običnu manju tepsiju, stavite sloj mljevenog mesa, a preko toga krumpir da dobro prekrije sve.Gore poprašite sa malo crvene paprike, začinskog bilja, a možete naribati i sira ako želite.
Stavite u pečnicu zagrijanu na 200* i pecite oko 30 min.
Dobar tek!