Ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)
U sklopu događanja Seasonal Food & Wine koji se održava u Rovinju sve do 1. lipnja, poznati istarski chefovi će od svježih lokalnih namirnica pripremiti različite moderne interpretacije tradicionalnih specijaliteta istarske kuhinje, a uz svaku glavnu sezonsku namirnicu predložiti i odgovarajuće lokalno vino kako bi gourmet iskustvo bilo potpuno zaokruženo.
Riječ je o chefovima prestižnih restorana La Serra Anno Domini 547 (Hotel Istra, Otok sv. Andrija), Restaurant Mediterrano (Hotel Monte Mulini), Primi Terreni (Grand Park Hotel Rovinj), Laurel & Berry (Grand Park Hotel Rovinj), Restaurant La Grisa (Bale), Oliveto Restaurant (Meneghetti Wine Hotel & Winery) te Brasserie Adriatic (Hotel Adriatic).
Tako će se na tanjurima vrhunskih restorana pronaći tartar od jadranske tune, krema od batata i morskih trava, focaccia, mrvljena skuta, divlje šparoge, uštipci od junećih obraza, ravioli punjeni sirom, delicije od boškarina te bijele ribe, ali i semifreddo od lovora, crumble od raži te još mnogo pomno odabranih jela po promotivnim cijenama.
Organizatori su turističke zajednice grada Rovinja i općine Bale, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar te Udruženje obrtnika Rovinj u suradnji s Maistrom.