“Večeri uskršnjih slatkiša”

Večeras u Ribarskoj kolibi u Puli možete kušati slastice šefice Anne Tikulin. Degustacija za djecu mlađu od 8 godina besplatna

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Ribarska koliba

Ribarska koliba


Priča o svakom Uskrsu neraskidivo je vezana uz sjećanje na gastronomsku tradiciju i raskošnu trpezu uz koju se, nakon dugog razdoblja posta, gostilo u društvu obitelji i najbližih prijatelja.

Posebno mjesto na toj trpezi zauzimale su slastice, od nezaobilazne pince i uskršnje golubice do najrazličitijih torti i kolača koje su za tu posebnu prigodu danima spremale vrijedne ruke maštovitih domaćica.

Foto: Ribarska kolibaFoto: Ribarska koliba

Slijedeći tu tradiciju u pulskom restoranu Ribarska koliba za ove su uskršnje blagdane osmislili program koji su nazvali “Večeri uskršnjih slatkiša”, tijekom kojeg će svoje maštovite slatke kreacije gostima predstaviti i ponuditi glavna slastičarka restorana Anna Tikulin. Slatke večeri u Ribarskoj kolibi imaju premijeru večeras, a slastice šefice Anne mogu se kušati i večeras, kao i na sam blagdan Uskrsa u terminu od 17 do 20 sati.

Nakon završenog školovanja u Moskvi Anna Tikulin već dugi niz godina živi i radi u Istri, a prije nego što je preuzela brigu o “odjelu slastica” u Ribarskoj kolibi radila je i stjecala iskustvo u hotelskoj kući Kempinski u Savudriji, te valamarovom Spinnakeru i luksuznom butique hotelu San Canzian u Bujama.

U najveći istarski grad stigla je prije nepune tri godine, te svojim kreacijama u kuhinji dala pečat prepoznatljivosti slastičarske ponude pulskog restorana koji već drugu godinu zaredom ima i preporuku globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane Michelina.

Foto: Ribarska kolibaFoto: Ribarska koliba

Za ovaj Uskrs osmislila je nekoliko originalnih i ukusnih slastica, a na stolu su se našli suhi kolači sa sjemenkama od bundeve, brownies kolači s lješnjacima, panna cotta s mliječnom čokoladom i karamelom od malina, cheesecake s šumskim voćem, cannoli punjen s ricottom i čokoladom, te marshmallow s ananasom. “U Hrvatsku sam došla prije gotovo deset godina, ali tada se još nisam bavila ovim poslom.

Ljubav prema pravljenju kolača imala sam kao djevojčica, ali nakon smrti oca s kojima sam bila vrlo povezana, pomalo je prigušena i ta ljubav prema kuhinji i spravljanju slastica. Razmišljajući čime bi se mogla u životu baviti pojavila se ta ideja - “kolači”, odlučila sam oživjeti ljubav, upoznati modernu kuhinju, te se školovati. Nakon završetka školovanja vratila sam se u Hrvatsku, odnosno u Istru koju smatram najljepšim dijelom ove zemlje, te tu pronašla novi dom.”, kaže nam šefica Anna.

S obzirom na to da je po prirodi kreativna kuhinja joj daje novi prostor za kreaciju, te uživa u osmišljavanju i kreiranju slastica, kao i zadovoljnim licima onih koji u njima uživaju. Ponuditi nešto posebno u vikendu tijekom kojeg obilježavamo najveći kršćanski blagdan bila je misao vodilja i prilikom osmišljavanja slastica za “Večer uskršnjih slatkiša”, a rezultat pokazuje da je u tome i uspjela.

“Slatki stol šefice” može se degustirati u Ribarskoj kolibi po cijeni od 15 eura po osobi, dok je degustacija za djecu mlađu od 8 godina besplatna. Dodatna ponuda u restoranu ovog vikenda su topla mesna plata ili istarska plata koje se gostima ovog vikenda nude po cijeni od 22 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter