KULINARSKE RADIONICE

Naučite kuhati u Vižinadi uz poznate istarske chefove i vrhunska vina

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Puljanin Dragan Jovanović prvi je chef u nizu koji će podučavati

Puljanin Dragan Jovanović prvi je chef u nizu koji će podučavati


Vižinada polako postaje cjelogodišnja destinacija u kojoj se i izvan ljetne sezone organiziraju zanimljiva događanja, pa iz te općine s veseljem najavljuju interaktivne kulinarske radionice "Show cooking - slow food" koje će se tijekom prosinca održavati u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi.

Ovaj će novitet u ponudi Vižinade zasigurno oduševiti sve poklonike dobre hrane, kuhanja i vrhunskih vina, s obzirom da će svaku od radionica voditi top chefovi, uz prisustvo vinara koji će sudionike naučiti sve o sljubljivanju vina sa spravljenim jelima. Održat će se ukupno tri radionice, 1., 2. i 3. prosinca u 16 sati, a vodit će ih kuhari Dragan Jovanović, Damir Modrušan i Deniz Zembo.

Na prvoj radionici jela će se sljubljivati s vinima Geržinić i Sosich wines, na drugoj će se otkrivati arome vina Deklić i Bruno Ferenac vina, dok će treća radionica polaznike odvesti u svijet vina Giulio Ferenac te Franc Arman vina.

Procjenjuje se da će svaka "Show cooking - slow food" radionica trajati oko četiri sata te da će pružiti doista nezaboravno eno-gastro iskustvo pod mentorstvom kulinarskih stručnjaka, dok će cijelu priču oplemeniti i vinari sa svojim proizvodima i znanjima. Jela spravljena na radionicama sudionici će odmah i degustirati uz vina uživajući tako u okusima ukusnih i maštovitih gastro kreacija te će nakon svega ponijeti sa sobom nova, vrijedna kulinarska znanja i ideje.

Na radionicama će biti maksimalno petnaest sudionika što će omogućiti mentorima da se svakom posvete u potpunosti. Cijena za sve tri radionice za jednu osobu iznosi 600 kuna, a pojedinačna je 250 kuna po osobi. Prijaviti se može mailom (info@tz-vizinada.hr) ili telefonski (052/446-110) te ujedno na isti način dobiti i sve dodatne informacije.

Centar za posjetitelje Maraston, uređen u prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu u Vižinadi, raspolaže vrhunskom kuhinjom koja nudi apsolutno sve što je potrebno za pripremu jela i degustacije, a intencija ovih interaktivnih radionica je da vrsni kuhari pokažu kako spraviti tradicionalna istarska jela na moderan način. Pritom će se koristiti i najkvalitenije namirnice koje će biti nabavljene kod lokalnih proizvođača i OPG-ova.

Svrha eno-gastro radionica je da na prepoznatljiv i atraktivan način privuku posjetitelje u Vižinadu te potaknu cjelogodišnju promociju eno-gastronomskog turizma, ali i ostalih kulturnih, povijesnih i turističkih sadržaja na području općine. Osim toga, organizacija i promocija radionica doprinijet će snažnijoj popularnosti Centra za posjetitelje Maraston te privući veći broj posjetitelja. Ovakvim aktivnostima stvara se dodatna turistička ponuda kao generator novih motiva domaćih i stranih posjetitelja za dolazak u Vižinadu.

Organizator projekta eno-gastro radionica je Turistička zajednica Općine Vižinada, uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater