SVEČANOST U DVORCU BELAJ

DESET DOMAĆIH RESTORANA dobilo Michelinove zvjezdice. Među njima Monte i Agli Amici iz Rovinja

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Ilustracija

Ilustracija


 

Hrvatska turistička zajednica i METRO, službeni partner Michelina za Hrvatsku, na svečanosti organiziranoj u dvorcu Belaj na Pazinštini, uručili su prestižna Michelin priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2021. godinu. Čak deset domaćih restorana zaslužilo je zvjezdice ovog globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane: Agli Amici Rovinj iz Rovinja, Alfred Keller iz Malog Lošinja, Nebo iz Rijeke novi su dobitnici Michelin zvjezdice, dok su Boškinac iz Novalje, Draga Di Lovrana iz Lovrana, LD Restoran s Korčule, Monte iz Rovinja, Noel iz Zagreba, Pelegrini iz Šibenika i restoran 360 iz Dubrovnika zadržali svoju Michelin zvjezdicu.

Michelin preporuke za ovu godinu zavrijedilo je ukupno 55 restorana, dok se na listi dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, našlo 13 hrvatskih restorana.

- S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, Michelinov vodič danas je međunarodna referenca za fine dining i stoga je apsolutno neosporna važnost ovakvog jednog priznanja za našu gastronomiju. Shvaćamo da je stvaranje odlične kuhinje težak sport: uvijek natjecateljski, uvijek izazovan. Stoga naše partnerstvo s Michelinom potvrđuje našu želju da budemo preferirani partner HoReCa sektoru. Stvaramo   jedinstvene proizvode pod markama Metro Chef i Metro Professional: oni su osmišljeni i usavršeni zajedno sa kuharima - napravljeni za najbolje kuhare u svijetu, izjavio je prilikom dodjele Imre Horváth, predsjednik Uprave METRO-a Hrvatska.

Značaj Michelin priznanja u razvoju domaće gastronomske i turističke ponude već godinama prepoznaje i Hrvatska turistička zajednica, koja je i ovog puta bila partner samog događanja.

- Turizam i gastronomija usko su povezani turistički proizvodi pa je dodjela prestižnih Michelinovih oznaka hrvatskim restoranima od velikog značaja u daljnjoj promociji i pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne destinacije s bogatom i raznolikom gastronomskom ponudom. Ovom dodjelom priznanja u prekrasnom istarskom ambijentu, zajedno s našim partnerima, želimo dodatno naglasiti izniman uspjeh naših prepoznatih restorana koji su uvrštenjem u Michelinove vodiče dobili veliku čast i priznanje za svoj rad. Naša se zemlja danas može pohvaliti s ukupno 10 restorana s Michelinovom zvjezdicom, te 68 restorana s nekom od oznaka ovog prestižnog gastronomskog vodiča, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of