IZA KULISA

SNIMA SE U Rovinju, Balama i Opatiji "pala" filmska klapa britanske serije "Hotel Portofino"

Serija će biti prikazivana na nekim od najvažnijih televizija na svijetu - ITV iz Velike Britanije, PBS iz Amerike, Foxtel Australija i Sky Italija. U pitanju je projekt koji bi mogao imati nekoliko sezona što je izuzetna promocija za ovaj dio Hrvatske

| Autor: Jasna ORLIĆ


Rovinj, Bale, Opatija i druga mjesta uz hrvatsko more ovog ljeta glume Italiju u britanskoj seriji Hotel Portofino koja se upravo snima unatoč pandemiji koronavirusa i svim poteškoćama oko putovanja filmske ekipe. ITV i BritBox iz Velike Britanije snimaju dramsku seriju čija se radnja događa 1926. na talijanskoj rivijeri.

Promocija Hrvatske

Liburnia Hotels & Villas su domaćini cijeloj ekipi serije koja je obiteljska drama puna emocionalnih uspona i padova s klasičnom misterijom koja se provlači kroz seriju i kulminira dramatičnim vrhuncem.

Snimanje serije "Hotel Portofino" u Balama

Radnja prati kćerku bogatog industrijalca koja se seli u Italiju kako bi u prelijepom primorskom gradiću Portofino otvorila vrhunski britanski hotel. Serija ima tipični britanski šarm, ali i dramsku komponentu ozbiljnog vremena u kojem se događa. Prikazivat će se u cijelom svijetu 2022. godine.

- Trenutno snimamo u Hrvatskoj na raznim lokacijama u Opatiji gdje je i glavna zgrada za Hotel Portofino locirana, a snimanje je organizirano u partnerstvu s hrvatskom producentskom kućom Drugi plan. Ovo kreativno partnerstvo nam je nevjerojatno koristilo jer smo shvatili koliko je Hrvatska nevjerojatno raznolika po pitanju lokacija, arhitekture i geografske različitosti.

Snimanje serije "Hotel Portofino" u Rovinju

Zemlja pruža vizualno zapanjujuću pozadinu serije i nudi nevjerojatan set mogućnosti za glumačku ekipu i ekipu. Ne sumnjam da će gledatelji širom svijeta biti očarani prekrasnim prizorima iz Opatije i nadam se da će ih to potaknuti da osobno posjete ove nevjerojatne lokacije, izjavio je Walter Iuzzolino, jedan od izvršnih producenata serije.

Drugi plan

Producent Nebojša Taraba iz producentske kuće Drugi plan iznimno je sretan i zadovoljan, jer je ovaj posao puno više od uobičajene servisne produkcije. Drago nam je da imamo priliku raditi s Eagle Eye produkcijom, a još više nas čini sretnim da će ova serija, koja se snima na ovom području, u Opatiji, Lovranu, Rovinju i drugim hrvatskim gradovima, biti prikazivana na nekim od najvažnijih televizija na svijetu.

Seriju će gledati gledatelji televizija ITV iz Velike Britanije, PBS iz Amerike, Foxtel Australija i Sky Italija. U pitanju je projekt koji bi mogao imati nekoliko sezona što je izuzetna promocija za ovaj dio Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater