NASTAVLJA MEĐUNARODNI FESTIVALSKI PUT

HRVATSKA SERIJA "PODRUČJE BEZ SIGNALA" u službenoj konkurenciji tri festivala

Serija "Područje bez signala" autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića upravo se prikazuje u glavnom natjecateljskom programu 8. izdanja festivala TV serija Serilizados Festat u Barceloni. Nakon Španjolske, "Područje bez signala" bit će prikazano u natjecateljskoj konkurenciji 27. Ženevskog međunarodnog filmskog festivala, te 6. Seriencamp Festivala u Münchenu

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Krešimir Mikić kao Nikola i Rene Bitorajac kao Oleg u sceni iz serije

Krešimir Mikić kao Nikola i Rene Bitorajac kao Oleg u sceni iz serije


Nakon svjetske premijere i nagrade za najbolju seriju u programu International Panorama na festivalu Series Mania, serija "Područje bez signala" autora Ankice Jurić Tilić i Dalibora Matanića tijekom sljedećih mjesec dana bit će prikazana u službenom programu još tri festivala televizijskih serija, izvješćuju iz Hrvatskog audiovizualnog centra.

Uživo i na online platformama

U konkurenciji sedam serija "Područje bez signala" upravo se prikazuje u glavnom natjecateljskom programu na osmom izdanju festivala TV serija Serilizados Festat u Barceloni. Osim uživo, festival kao i prošle godine ima i svoj hibridni format, nudeći dio programa putem online platforme Filmin.

Nakon Španjolske, "Područje bez signala" bit će prikazano u natjecateljskoj međunarodnoj konkurenciju s još devet serija na 27. Ženevskom međunarodnom filmskom festivalu. GIFF se održava od 5. do 14. studenog, a seriju će publici predstaviti redatelj Dalibor Matanić koji će biti gost festivala.

U Münchenu se 11. i 12. studenog uživo održava 6. Seriencamp Festival, a "Područje bez signala" također je u natjecateljskom programu u konkurenciji među pet serija. Festival se osim uživo održava i na internetskoj platformi Seriencamp Watchroom dostupnoj na području Njemačke do 28. studenog.

Hrvatska premijera na HRT-u

Hrvatska premijera serije očekuje se na Hrvatskoj radioteleviziji tijekom ove zime.

Serija se temelji na istoimenom romanu Roberta Perišića (Sandorf, 2015.), a scenarij potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Priča je to o dvojici Zagrepčana koji dolaze u od sviju zaboravljen gradić s ciljem da ožive odavno propalu tvornicu, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se već odavno ne proizvodi. U šest epizoda serija prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog poslovnjaka, njegovog introvertiranog bratića Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustosicu koja se vraća u svoje rodno mjesto, karizmatičnog inženjera, bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru, spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se i u najizazovnijim situacijama dočeka na noge.

Uz njih, u seriji glume Stipe Radoja, Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković te brojni drugi. Direktor fotografije "Područja bez signala" je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.

Serija je tijekom 2020. i 2021. snimana u Zagrebu, Gračacu, Dugoj Resi, Ličkom Osiku, Tunisu i Helsinkiju, a nastala je u produkciji zagrebačke Kinorame u partnerstvu sa slovenskom produkcijskom kućom Perfo, srpskom Sense Production i finskom Citizen Jane. Najvećim ju je dijelom financirala Hrvatska radiotelevizija, a proizvodnju je podržala i Kreativna Europa. Prava su unaprijed osigurali slovenski Voyo i Radiotelevizija Srbije. Razvoj su podržali Kreativna Europa i HAVC koji je podršku dao ih kroz program poticaja, a projekt je u fazi razvoja bio predstavljen na međunarodnim sajmovima Cinelink Drama u Sarajevu i Series Mania u Parizu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater