sve do 6. rujna

Circolo Classic - najbolji klasici pod zvijezdama

| Autor: Glas Istre
Circolo Classic

Circolo Classic


Sve do 6. rujna, Javna ustanova Pula Film Festival i ove godine na jednoj od najljepših terasa u centru – Circolu organizira popularni, gotovo uvijek unaprijed rasprodan program Circolo Classic. Utorkom i nedjeljom u 21 sat prikazuju se najbolji filmovi iz povijesti kinematografije u kojima posjetitelji mogu uživati iz ležaljki.

Novu sezonu otvorila je Avantura (M. Antonioni), drama ovjenčana nagradom žirija u Cannesu i Zlatnim globusom za najbolji film s neengleskog govornog područja. U nedjelju, 7. kolovoza publika je mogla uživati u glasovitom Doručku kod Tiffanyja (B. Edwards) s Audrey Hepburn.

U utorak, 9. kolovoza na programu su Fellinijeve Dangube, najoriginalniji film najoriginalnijeg redatelja – Bergmanovo Ljeto s Monikom, Najljepša (L. Visconti) s Annom Magnani u glavnoj ulozi, zatim kultni Sedam godina vjernosti (B. Wilder) s Marilyn Monroe, Strogo kontrolirani vlakovi (J. Menzel), film nagrađen Oscarom za najbolji film s neengleskog jezičnog područja, Zavedena i napuštena (P. Germi), s legendarnom Stefanijom Sandrelli Moja noć kod Maud, film koji je proslavio francuskog redatelja Érica Rohmera, i bezvremenski Diplomac (M. Nichols) s Dustinom Hoffmanom.

Uz suorganizaciju Zajednice Talijana, program su podržali i Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule i Hrvatski audiovizualni centar. Cijena ulaznice iznosi 25 kuna po projekciji, a ulaznice su dostupne na stranici www.kinovalli.net, odnosno prije projekcije u Circolu, ukoliko ostane slobodnih mjesta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater