glas naroda

Britanci bi u ulozi novog Jamesa Bonda najradije željeli vidjeti…

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Uskoro će se navršiti dvije godine kako je posljednji film iz James Bond franšize "No Time To Die" zaigrao u kinima uz saznanje da je to zadnji put da se u naslovnoj ulozi pojavljuje Daniel Craig. U tom sad već dugom vremensko razdoblju izmijenilo se pola tuceta favorita za novog agenta 007. Od Toma Hardyja, preko Aarona Taylora Johnsona do zadnjeg favorita, gotovo nepoznatog tamnoputog glumca Damsona Idrisa.

Vječita producentica franšize Barbara Broccoli čitavo vrijeme ostajala je suzdržana i nije ni u jednom trenutku licitirala imenima, ali se kroz izjave za medije i intervjue iskristaliziralo par kriterija koji evidentno sužavaju izbor. Za jedan smo i prije znali, da glumac mora biti Britanac bez obzira na boju kože. Kalkulacije da će naredni James Bond biti žena u protekle dvije godine su eliminirane, bit će muško uz jasan stav da mora biti u ranim 30-ima kako bi na njega producenti mogli računati na dulje vremensko razdoblje.

U cijelom tom procesu nitko se nije sjetio priupitati obične ljude  koga bi najradije voljeli vidjeti u ulozi slavnog agenta. Sad je to učinila organizacija kojoj je prilično stalo da predviđa stvari, riječ je o William Hill Vegas kladionici koja je poduzela istraživanje na nacionalnoj (britanskoj) razini.

U anketi u kojoj je sudjelovalo 3500 Britanaca, najviše glasova je dobio glumac s čijim se imenom u početku dosta kalkuliralo, ali koji je u međuvremenu nestao s radara jer se ne uklapa u okvire kriterija producenata. Riječ je o Idrisu Elbi kojeg kao novog Jamesa Bonda želi vidjeti 17,5 posto ispitanih, a slijedi još jedan stari favorit koji također ne odgovara traženom profilu, Tom Hardy s 16,6 posto podrške. Naime, Elba će za dva tjedna navršiti 51 godinu, Tom Hardy je također rođen u rujnu, samo pet godina ranije, ali ni on s 46 godina na plećima ne dolazi u obzir.

S trećim na listi i sa samo 0,1 posto manje glasova od Hardyja, nije bitno drugačija situacija. Henry Cavill je navršio 40 i možda bi se ugurao kao kandidat. Podsjetimo se, kad se prvi Bond s Danielom Craigom "Casino Royale" pojavio u kinima, Craig je imao 38 godina, tako da je to tu negdje.

Ilustracija: William Hill Vegas

Zapravo, tek bi za sedmog po volji publike, zvijezdu serije "Brigerton" Rege-Jeana Pagea kojeg kao Bonda želi vidjeti 6,9 posto ispitanih, mogli reći da rubno odgovara željenom profilu Barbare Brocolli. On ima 35, i moglo bi ga se ugurati pod "rane tridesete".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum