"PAMTIM SAMO SRETNE DANe"

Posveta Radku Poliču kao umjetniku i čovjeku

| Autor: Vanesa Begić
Razgovori s ekipom filma "Pamtim samo sretne dane" (Snimio Duško Marušić Čiči)

Razgovori s ekipom filma "Pamtim samo sretne dane" (Snimio Duško Marušić Čiči)


Iako nije uvijek imao lagan put od ideje do realizacije, Neven Marasović je zadovoljan ishodom filma "Pamtim samo sretne dane".

- Razmišljao sam tko bi mogao utjeloviti glavnu ulogu, i onda sam pomislio, to može samo Radko Polič. Poslali smo mu scenarij i rekao je da mu je fantastičan. Osjećao je da mu je to zadnji film. U međuvremenu nas je napustio i nedostaje nam. Zato je ovaj film posveta njemu kao umjetniku i čovjeku. Snimanje toga filma je bilo zahtjevno, kazao je redatelj Marasović.

Producentica filma Nina Petrović zadovoljna je odličnom ekipom i snimanjem u restoranu, uz sve delicije koje su se tamo nalazile.

Svi su izrazili zadovoljstvo glumcima koji su tu ostvarili uloge: Tena Nemet Brankov, Lana Meniga, Leona Paraminski, Tonka Kovačić, Nina Violić, Tara Thaller, Alma Prica, Jelena Miholjević, Tihana Lazović Trifunović, Doris Šarić Kukuljica, Ivana Starčević, Zlatko Burić-Kićo, Stjepan Perić, Dado Ćosić, Vinko Kraljević, Janko Popović Volarić, Goran Grgić, Franjo Kuhar, Goran Bogdan…

- Zaista smo i više nego zadovoljni što smo uspjeli okupiti tako sjajnu ekipu, impresivna postava. Honorari su bili pred pandemijski, glumci su počeli raditi bez honorara, potom je Radko Polič preminuo. Za jedan ozbiljan filmski proračun mislim da je bilo potrebno oko četiri milijuna kuna, kazala je producentica Nina Petrović.

Stjepan Perić kazao je da mu je lik kojeg je tumačio bio prilično jasan te da je odmah pomislio da će biti ili loš ili sjajan, no onda se sve sredilo i ispalo baš kako je trebalo biti.

Film kreće uskoro u festivalsku distribuciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater