POTPISALI SPORAZUM

IDS i Zeleni savez - Zeleni dogovorili suradnju na europskim izborima

| Autor: Hina
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


IDS i Zeleni savez - Zeleni potpisali su u srijedu sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament, te podržali IDS-ovca Valtera Flegu kao izbornog kandidata Amsterdamske koalicije.

 Predsjednik IDS-a Boris Miletić kazao je kako obje ove stranke od samih svojih početaka potiču politiku održivog razvoja. "Ova koalicija je prirodno zelena jer se točke programa odnose na ekološki razvoj Istre i Hrvatske, razvoj Istre kao bio regije te daljnji razvoj eko poljoprivrede uz obaveznu zaštitu naših autohtonih proizvoda“, poručio je Miletić.

 Ustvrdio je da Istra ima itekako mnogo primjera dobre prakse po pitanju očuvanja okoliša, klimatskih promjena i energetike, "a s Flegom u Europskom parlamentu znam da će takvih primjera biti još i više“. Dodao je da IDS i Amsterdamska koalicija krajnje ozbiljno shvaćaju ekološki razvoj gradova, regija i čitave zemlje, pa je "takav zeleni razvoj na samom vrhu naših prioriteta".

 Predsjednik Zelenog saveza - Zeleni Josip Anton Rupnik kazao je da se program njegove stranke zasniva na istinski zelenoj opciji, te zajedno s IDS-om zastupaju interese građana. Zato je, tvrdi, ova suradnja "skroz normalna" jer su s istarskim županom Valterom Flegom svi programi koji su inicirani i ušli u program Istarske županije.

 "Sada nam je cilj i želja da tu suradnju nastavimo na razini Europske unije. Želimo zaštiti prirodu kako bismo mogli zaštiti čovjeka i to prvenstveno realizacijom ciljeva Pariškog sporazuma i borbom protiv GMO hrane“, naglasio je Rupnik.

 Flego je rekao da će se kao zastupnik u Europskom parlamentu snažno i beskompromisno zalagati za povećanje energetske učinkovitosti i udjela obnovljivih izvora energije, te intenzivno sudjelovati u procesu još bolje zaštite autohtonih poljoprivrednih proizvoda i raditi na povećanju energetske učinkoviti te udjela obnovljivih izvora energije prema Pariškom sporazumu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater