KRENIZDRAVO.HR

Uljepšajte svoj dom - OVO JE NAJLJEPŠE JESENSKO CVIJEĆE ZA VRT I BALKON

| Autor: Krenizdravo.hr
(Pixabay)

(Pixabay)


Postoji veliki izbor jesenskih biljaka i trajnica koje možete uvrstiti u svoj vrt ili posaditi na balkon. Inspiraciju možete pronaći u nastavku na našoj listi najpoznatijih vrsta cvijeća koja cvjetaju u jesen.

S padom temperatura i prvim mrazom, cvijeće polako nestaje iz vrta. Sve smo bliži zimi, a time se bližimo i kraju vegetacijskog ciklusa. Bez obzira na lošije vremenske uvjete, vaš vrt ne mora biti pust, jesenske trajnice odlično podnose hladnoću i visoki postotak vlage. Raznobojno jesensko cvijeće unijet će dašak šarenih boja u tmurne i maglovite jesenske dane.

Prilikom odabira cvijeća za jesenski vrt posebnu pažnju treba obratiti na položaj biljke, neke vrste traže više sunca dok druge bolje uspijevaju u polusjeni ili sjeni.
Zvjezdan potječe od grčke riječi aster što u prijevodu znači zvijezda. Riječ je o biljki koja dobro podnosi kišovito i maglovito vrijeme.

Sunčana je kompaktna grmolika trajnica iz porodice glavočika podrijetlom iz Sjeverne Amerike i južne Kanade. Zasađena u obliku grma može doseći visinu od 1m te u takvom grmolikom obliku odlično podnosi jak vjetar i nevrijeme. Ako je sadite pojedinačno, potrebno ju je poduprijeti s kolčićima za oslonac.

Fuksija je biljka iz porodice lat. onagracea, poznata po svojim prekrasnim ružičasto-ljubičastim cvjetovima zvonolikog oblika. Podrijetlom dolazi iz Južne Amerike i Novog Zelanda. Riječ je o grmolikoj biljci koja se može uzgajati u vrtu i na balkonu, u žardinjerama ili visećim loncima. Usto, fuksija se može uzgajati i kao sobna biljka.

Cijeli članak pročitaje na Krenizdravo.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater