Pomoći ćemo vam skinuti tapete sa zidova!

| Autor: Sponzorirani članak
(Izvor slike: Dovido.hr)

(Izvor slike: Dovido.hr)


Bilo da ste kupili nekretninu koja ima tapete na zidovima koje nisu vaš (ni prvi ni posljednji) izbor, bilo da su vam se prestale sviđati one koje ste sami odabrali, u nastavku pročitajte kako brzo i jednostavno skinuti tapete sa zidova.

Odluka je pala – tapete odlaze sa zidova! Prije nego se upustite u proces skidanja tapeta sa zida, morate si postaviti pitanje želite li nove tapete na tom zidu ili ne. Ako želite postaviti nove tapete preko starih, u nekim je slučajevima, pogotovo ako su stare kvalitetne i u dobrom stanju, jednostavnije prelijepiti nove preko starih, nego skidati stare. Nadalje, pojedine je vrste tapeta moguće i obojati, ako vaše imaju tu mogućnost, razmislite o tome prije nego se upustite u skidanje tapeta.

Skidanje tapeta

No, ako ništa od navedenog nije moguće – vrijeme je za skidanje tapeta. Starije je vrste tapeta jednostavno skinuti jer su napravljene od papira te ih samo treba namočiti vodom, pričekati da ljepilo otpusti, naći spoj i početi skidati. Noviji su modeli često plastificirani i ne upijaju vodu, pa je skidanje nešto zahtjevniji proces. Najjednostavniji je način da ih skinete tako da napravite rupice u njima (namjerno ih oštetite, na primjer skalpelom ili strugalicom) kako biste omogućili da u njih uđe tekućina. Nakon što ste napravili rupice, premažite ih otopinom tople vode i octa ili namjenskim sredstvom za skidanje tapeta. Pustite da stoje tako pola sata te ih zatim skinite.

Skidanje ljepila od tapeta

Vrlo često će nakon što skinete tapete, na zidu ostati komadići ljepila. Ljepilo možete skinuti ili namjenskim sredstvom ili kućnom mješavinom deterdženta za suđe, sode bikarbone, a po potrebi i alkoholnog octa. Bitno je samo ne nanijeti tekućinu na preveliki dio zida odjednom jer će se osušiti pa ćete morati ponavljati cijeli proces. Nakon što sredstvo djeluje, uklonite ga sa zida krpom, zajedno s komadićima ljepila.

Završni korak – čišćenje zidova

Kada ste uspješno skinuli i tapete i ljepilo, vrijeme je za čišćenje zidova. Kružnim pokretima čistom i vlažnom krpom prebrišite zidove te ih osušite drugom čistom i suhom krpom. Nakon toga su zidovi spremni za sljedeću fazu, bilo bojanje, bilo postavljanje novih tapeta, izbor je vaš.

Izvor slike: Dovido.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterWeb kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of