ZA BOLJI OSJEĆAJ KOD KUĆE

Počistite ove stvari u svom domu i odmah ćete se osjećati bolje

| Autor: Glas Istre
(iStock)

(iStock)


Pripreme za jesen već polagano počinju. Kako vas ne bi uhvatila panika uoči početka nove školske godine, fakultetske godine i/ili povratka na posao, donosimo par korisnih savjeta kako u svega par minuta počistiti dio stvari u vašem domu nakon čega ćete se osjećati odmah bolje. 

Ima nešto u činu pospremanja i rješavanja nepotrebnih i nagomilanih stvari. Uvijek se nakon tog čina osjećamo nekako lagano. 

Često se dogodi da u činu pospremanja zanemarimo i zaobiđemo pojedine stvari jer nam jednostavno nisu u prvom planu. Donosimo popis stvari koje je dobro pročistiti i pospremiti, a nakon akcije čišćenja dobar osjećaj je garantiran. 

Počistite novčanik

Sto i jedan račun za koji više ni ne znamo što je točno, razne vizitke i promo materijali, nepotrebne poklon bon kartice… Novčanik uistinu zna biti pretrpan sto i jednom stvari koja nam nikad, ali nikad neće biti potrebna. Izvadite sve stvari iz novčanika, sortirajte i bacite sve oo što vam nije potrebno. 

Džepovi u jaknama i kaputima

Garantiramo da ćete u barem jednom od džepova pronaći i pokoju kunu. Osim novca, džepovi su često pretrpani računima, korištenim maramicama, letcima i drugim stvarima koje slobodno možemo baciti u kantu za smeće. Kune, naravno, promijenite u eure. 

Pretinac na mjestu suvozača

Možda ovo nije dio vašeg doma, no auto slobodno možemo nazvati drugim domom. Famozni pretinac kod suvozača jednak je mjestu gdje trpamo sve one stvari za koje vjerujemo da će nam barem nekad trebati. Izvadite sve stvari, knjižice, mape i sitnice i dobro provjerite što je potrebno zadržati, a što ne. 

Kozmetički proizvodi kojima je istekao rok trajanja

Svatko od nas u kupaonici i u kozmetičkoj torbici ima barem jedan, ako ne i više, proizvoda kojima je već duže vrijeme istekao rok trajanja. Također ako imate proizvode koje ne znate hoćete li ikad koristiti, podijelite prijateljicama prije nego im istekne rok. 

Provjerite lijekove

Kao i kod kozmetičkih proizvoda, tako i kućna ljekarna često obiluje lijekovima kojima je istekao rok uporabe. To može biti izuzetno opasno, stoga bi se čišćenje kućne ljekarne trebalo odvijati svaka tri mjeseca. 

Čarape i gaćice

Čarape koje već mjesecima čekaju da budu sparene, one koje imaju rupe na prstima, gaćice koje spadaju ili se pak urezuju – vrijeme je za make over vaše ladice donjeg rublja i čarapa. 

Namirnice kojima je istekao rok trajanja

Kutija za kolače, ona za slane slastice, tu je i dio s tjesteninom i raznim žitaricama – svaka kuhinja ima pregršt različitih namirnica na koje često znamo zaboraviti. Namirnice imaju svoj rok trajanja, stoga prije idućeg odlaska u trgovinu, sortirajte sve proizvode i bacite one koji više nisu za korištenje. 

Ladica s letcima, reklamama i bonovima

Svatko od nas ima dio u svom domu gdje drži sve one reklame koje je skupio tijekom shoppinga, mjesto gdje se slažu bonovi na koje uvijek zaboravimo i letci kojih se više nikad ne sjetimo. Vrijeme je da počistite to mjesto i sebi kažete da dotične stvari više nećete sakupljati.

Prazne boce u kupaonici

Ostalo je još malo proizvoda, a i u ovoj bočici se treba dodati samo malo vode pa se može iskoristiti – i tako prazne boce šampona i gelova za tuširanje znaju stajati tjednima, ako ne i mjesecima. 

Kemijske koje ne rade

Svi mi imamo sto i jednu kemijsku olovku ili flomaster koji je davno vidio bolje dane. Pogotovo prije početka nove školske godine bi trebali proći kroz sve kemijske i baciti one koje više ne rade. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of