dobro je znati

Ako vas žuljaju cipele - donosimo nekoliko trikova kako ih sami možete "razvući"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Bilo da imate različita stopala ili ste jednostavno greškom u trgovini kupili cipele koje su vam tijesne, stručnjaci tvrde da ima pomoći i da se problem može jednostavno riješiti.

Jedna od metoda je ova – uzmite debele čarape i sušilo za kosu. Toplina fena će omekšati kožu obuće kako bi se prilagodila vašem stopalu, piše 24 sata.

Obucite što deblje čarape. Obujte cipele, a zatim ih sušite na srednjoj toplini tridesetak sekundi. Kako ne biste pregrijali samo jedno mjesto ili oštetili kožu, ravnomjerno pomičite fen kako biste ugrijali cijele cipele. Postupak ponavljajte sve dok vašem stopalu ne bude udobno u cipeli.

Širenje ledom

Napunite vrećicu za smrzavanje vodom do trećine. Dobro zatvorite ostavljajući pri vrhu malo mjesta. Stisnite vrećicu kako biste bili sigurni da ne propušta te da neće smočiti cipele. Stavite vrećicu u cipele pazeći na područje oko prstiju gdje su cipele obično najviše tijesne.

Stavite cipele s vodom u hladnjak dok se voda ne smrzne. Kad se formirao led, možete izvaditi cipele na 20 minuta. Ovo metodu možete ponavljati dok ne dostignete veličinu koja vam odgovara.

Naime, voda se širi kad se pretvara u led, a to njezino svojstvo omogućuje i proširenje tijesnih cipela.

Kupite kalup za širenje cipela

Koristeći ovaj jednostavan alat izbjegavate moguću štetu na cipelama koje možete povećati u dužinu i u širinu. Dolazi u više oblika za muške i ženske cipele.

Potražite postolara

Ova je metoda ipak možda najprihvatljivija kad su u pitanju kožne cipele jer će postolar pomoći na profesionalan način.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of