NEVJEROJATNO

ZABRANILI VOŽNJU ŽENAMA NA PREDNJEM SJEDALU VOZILA: Razlog za to je poprilično bizaran

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Nakon teške prometne nesreće 10. siječnja, u kojoj je živote izgubilo devetero ljudi, a ozlijeđeno je 19 osoba, žene se više ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila.

Policija je kao uzrok ove nesreće utvrdila obijesnu i prebrzu vožnju te pretovarivanje kamiona, no lokalne vlasti u Liri odlučile su da su krivac i žene, prodavačice na tržnici, koje sjede na prednjem sjedalu pored vozača. Naime, ocijenili su da su njihova pojava dekoncentrira muškarce pa zato uzrokuju nesreće.

Lokalni dužnosnik kazao je kako su prodavačice često "neprimjereno" odjevene i zahtijevaju da sjede u prednjem dijelu vozila, a muškarci nisu u stanju da se kontroliraju pa ih to ometa i zbog toga se dešavaju prometne nesreće, prenosi Nairobinews.

Zbog toga je zabranjeno ženama koje iz Lire putuju na okolne tržnice da sjede na prednjem sjedalu vozila.

S druge strane, predstavnik prijevoznika iz Lire kazao je kako su vozači ti koji nisu disciplinirani i ne poštuju zakone jer vlasnici kamiona ne zapošljavaju kvalificirane ljude, no istaknuo je da svi poštuju novu odluku. "Ni jedna žena ne može sjediti na prednjem sjedalu, makar bila žena vozača", rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater