AUTOMOBILIZAM

Nakon višemjesečne stanke povratak oktanskog natjecanja: AFTER CORONA RALLY PARTY U GAMBETIĆIMA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Novouređeni poligon u Gambetićima danas i sutra ugostit će automobilističko natjecanje simboličnog naziva After Corona Rally Party. Prijavljeno je 35 posada iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Bit će to drugo ovogodišnje automobilističko natjecanje u Istri, nakon ralija Two castles održanog u veljači, također na poligonu u Gambetićima i u organizaciji AKORK Skok Racinga i AK Poreč motorsporta.

Oktanskom natjecanju posebno se vesele vozači koji su zbog COVID-a 19 zadnjih mjeseci "na pauziranju", a nova makadamska staza "Canalli" idealna je podloga za testiranje njihovih psihofizičkih sposobnosti i tehničkih karakteristika vozila.

Događaj je zamišljen kao druženje uz zabavu te lagano zagrijavanje za drugi dio godine i ono malo automobilističkih natjecanja koja se planiraju održati do kraja ove kalendarske godine. Porečki rally jedan je od njih, ujedno je jedna od rijetkih automobilističkih manifestacija koje se planira održati u Hrvatskoj i u sklopu prvenstva Hrvatske kalendara Hrvatskog auto i karting saveza.

After Corona Rally Party sastoji se od četiri brzinska ispita po 4 kruga, odnosno 2 različita BI po 2 puta. To daje sveukupnu dužinu relija od oko 50 kilometara. Svojom atraktivnošću pažnju će plijeniti talijanske posade Adriano Scalcon/Silvia Venchierutti sa Škoda Fabiom R5, Michela Lorigiola/Carlo Covi također sa Škoda Fabiom R5 te Agostini Iccolti/Giuseppe Ferrarelli sa Škoda Fabiom S 2000. Na poznat teren vraća se i slovenski as Darko Peljhan sa suvozačem Matejom Čarom u Mitsubishi Lancer EVO 10. Od hrvatskih posada, ujedno i istarski vozač iz Poreča, danas nastupa Karlo Kovačić (Mitsubishi Lancer EVO IX), koji je na ovogodišnjem reliju u veljači sve do samoga kraja bio pri samom vrhu, ali je natjecanje završio ozbiljnijim izlijetanjem.

Uz Kovačića još su samo tri posade s hrvatskom zastavom: Blaženko Pešut/Caroll Kregar (Škoda Ostavia 1,8 4x4), Krešimir Lakošeljac (Mitsubishi Pajero) te Marko Fakin/Moreno Lisjak (Mitsubishi Pinin).

Program počinje danas u 9 sati verifikacijom i prijemom posada. Od 14 do 15 sati na rasporedu je zagrijavanje, odnosno shakedown. Za 15 i 18 sati predviđena su dva specijalna brzinca. U nedjelju su za 9 i 12 sati zakazana preostala dva brzinca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini