U PETAK

MONTE PIQUENTE CLASSIC: Parada oldtimera u gradu oktana

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


U Buzetu, gradu oktana, priređuje se Monte Piquente Classic, tradicionalni večernji i noćni rally oldtimera sa završnom feštom i živom muzikom. U petak od 18 sati na veliko parkiralište Mašimova škuja u centru Buzeta dolaze popularni oldtimeri iz Italije i Slovenije kojih će, uz oldtimere iz raznih hrvatskih klubova, biti više od sedamdeset.

Domaćin, Buzet Classic Club, pripremio je trasu puta u redovnom prometu koja se u prvom večernjem dijelu programa može nazvati Paradom oldtimera jer će sve posade napraviti krug centrom Buzeta, ispred većine terasa i ugostiteljskih objekata, provozati se starogradskom jezgrom, negdje i kratko zastati što su organizatori nazvali "Pit-Stop". Classic posade dalje nastavljaju Buzeštinom gdje će posjetiti i zastati na Vrhuvšćini, u Kotlima, Humu, Ročkom Polju i noću se vratiti u Buzet gdje im se priprema večera i starinska živa mužika.

Ovo je druga sezona manifestacije Monte Piquente Classic koja se namjerno organizira u večernjim satima gdje većina posada koja dolazi iz inozemstva i iz raznih domaćih udaljenijih krajeva pridonosi sve boljim turističkim brojkama noćenja u Buzetu.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Buzet i Turistička zajednica Buzeta, program manifestacije promovira i podupire HROS, Hrvatski oldtimer savez, a organizator je udruga Buzet Classic Club.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter