ROVINJ

"HISTRIA CLASSIC": Jednodnevna turistička vožnja oldtimera Istrom

| Autor: Gabrijela DOBROVIĆ
Dio izloženih oldtimera na gradskom trgu

Dio izloženih oldtimera na gradskom trgu


"Tradicija se nastavlja", moto je pod kojim se u subotu održalo ovogodišnje sedamnaesto   izdanje "Histria classica", međunarodnog susreta oldtimera. Točno u 9.30 sati s rovinjskog Trga Maršala Tita, vlasnici starodobnih vozila krenuli su na pohod limenim ljubimcima diljem Istre.

- Iako smo prošle godine zbog poznatih razloga (Covid-19) odgodili susret, ove smo godine odlučili nastaviti tradiciju najdugovječnijeg i najkvalitetnijeg međunarodnog susreta oldtimera, doduše uz određene izmjene, izjavili su organizatori iz rovinjskog "Auto kluba Oldtimer".

Događaj je tako sveden na jednodnevnu turističku vožnju Istrom, a izostao je i natjecateljski dio.

- Natjecanje ipak traži zahtjevnu logistiku i veći broj sudaca iz inozemstva koji posjeduju sofisticiranu tehniku i tehnologiju mjerenja vremena i iskazivanja postignutih rezultata, kako bi oni bili objektivni odraz sposobnosti i vještine svakog sudionika, objasnio nam je Dubravko Zeljko, član kluba.

Dodaje kako je broj inozemnih posada ove godine bio skromniji.

- Unatoč ograničenjima s kojima živimo, na startu se pojavilo 40 ak posada iz Njemačke, Austrije, Italije i naravno Hrvatske. Vozila su se kretala rutom od priobalja sve do unutrašnjosti Istre. Nakon ručka u Vodnjanu, slijedeće je zaustavljanje bilo pod tinjanskom ladonjom gdje je načelnik Goran Hrvatin sve sudionike pozdravio prigodnim govorom i počastio ih pršutom. U nastavku, sudionici su posjetili tradicionalnu manifestaciju 'Vinistra' u Poreču te je na koncu uslijedio povratak u Rovinj, podjela zahvalnica i zajednička večera u restoranu 'Brancin', čiji je vlasnik Nino dugogodišnji prijatelj i sponzor kluba' istaknuo je Zeljko.

Slijedeće jutro, u nedjelju 20. lipnja tradicionalno kao i svake godine, održana je izložba starodobnih ljubimaca na gradskom trgu na zadovoljstvo brojnih posjetitelja i turista.

Iako je ove godine izostala institucionalna podrška i turistička promidžba susreta, vodstvo kluba izrazilo je zadovoljstvo uspješnom organizacijom i realizacijom susreta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini