AUTOMOBILIZAM

  21. INA RALLY POREČ: PRIJAVLJENO 66 POSADA Šebalj, Pulić i Prodan u borbi za prvaka Hrvatske

| Autor: Gloria GLAVIĆ/M. KRPAN
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Večeras u 20.00 sati uslijedit će ceremonijalni start ispred dvorane Žatika. Subotnji dio utrke započinje ujutro u 8.30 te će se odvijati sve do 18.30, kada je predviđen dolazak na cilj, također pred dvoranu Žatika. Tijekom subote održat će se utrke ukupne duljine 90 km na osam brzinca

Automobilističko natjecanje, 21. INA Rally Poreč, održat će se danas i sutra na području Grada Poreča te susjednih općina Tar-Vabriga, Višnjan i Kanfanar. Ovogodišnji rally boduje se za Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, te državna prvenstva Hrvatske i Slovenije. Prijavljeno je 66 posada iz Slovenije (33), Austrije (2) i Hrvatske, čijih 36 posada stiže iz 16 klubova.

Bez gledatelja

Organizator utrke je AK Poreč moto sport, uz suorganizatore AKORK Skok Racing i brojne sponzore. Ovogodišnje izdanje bit će drugačije nego inače, a odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama, što znači da publika nije dozvoljena. Danas poslijepodne održat će se verifikacija i tehnički pregledi vozila, a u 20.00 sati uslijedit će ceremonijalni start ispred dvorane Žatika. Subotnji dio utrke započinje ujutro u 8.30 te će se odvijati sve do 18.30, kada je predviđen dolazak na cilj, također pred dvoranu Žatika. Tijekom dana održat će se utrke ukupne duljine 90 km na osam brzinca. Prijepodne će se voziti brzinci Tar i Žbandaj, svaki po dva puta, dok će se poslijepodne također dva puta voziti brzinci Flengi i Kanfanar. U 20.00 sati bit će dodijeljene nagrade najboljim natjecateljima.

- Cilj ovogodišnje utrke je održavanje kontinuiteta. Želim se zahvaliti Gradu Poreču koji je omogućio ovogodišnje izdanje i INI, koja je nakon puno godina izbivanja ušla u naš program. Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini i ubuduće uspješno surađivati kako bi se porečki Rally nastavio održavati, poručio je Edi Milokanović, predsjednik Organizacijskog odbora.

Nadia Štifanić Dobrilović, porečka dogradonačelnica, istaknula je kako su ovogodišnji uvjeti utrke specifični.

Promjena lokacije

- Grad Poreč je kao i svake godine osigurao infrastrukturu, malo se lokacija promijenila, no sportski je dio ostao jako dobar. Broj posada je zaista velik, što me jako raduje. 21. izdanje Rallyja dokaz je da interes postoji. Želim se obratiti i svim sudionicima u nadi da će sve proteći u najboljem redu, sigurnost je najvažnija komponenta, izjavila je dogradonačelnica i zaželjela sreću svim natjecateljima.

Ovogodišnji porečki rally treće je bodovno natjecanje državnog prvenstva, u kojem poslije Kumrovca i Delte, borbu za ukupni poredak vode tri vrsna asa. Zagrebački tandem Juraj Šebalj-Ivan Pogačić (AKK Sveta Nedelja) u "Toyoti GT86 CS R3" ima šest bodova prednosti ispred najtrofejnijeg hrvatskog automobiliste Dubrovčanina Nike Pulića, koji u "Ford Fiesti RC4" nastupa sa svojim dugovječnim suvozačem Zagrepčaninom Davorom Devunićem za AK Dubrovnik Racing. Buzetsko-zagrebački tandem Viliam Prodan-Zoran Raštegorac brani boje AK Opatija Motorsport, a za nastup u Poreču odabrao je "Ford Fiestu Rally 4" i trenutno su treći u "generalci" i klasi 2 hrvatskog prvenstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater