VIROVITICA

Područni ured Instituta "dr. Ivo Pilar" i u Virovitici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Virovitica će biti deveti grad u kojem će djelovati Područni centar Instituta "dr. Ivo Pilar", rečeno je u srijedu na predstavljanju virovitičkog odjela te središnje hrvatske znanstveno-istraživačke ustanove u području društvenih znanosti.

Znanstveno vijeće tog instituta prepoznalo je Virovitičko-podravsku županiju kao bogato područje za širok spektar znanstvenih istraživanja na području povijesti, sociologije, psihologije, ekonomije, Domovinskog rata i javne uprave.

Ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Željko Holjevac istaknuo je kako su istraživanja utemeljena na znanstvenom radu izvrstan temelj za sve planove lokalnih i regionalnih samouprava koje poslije mogu stati u obranu projekata, ideja i investicija.

„Svaki naš područni centar predstavlja želju da se Hrvatska ravnomjerno razvija, da zemlja znanja ne živi samo u Zagrebu, već u svim dijelovima zemlje. Dolazak Područnog centra u Viroviticu pripomoći će i ovdašnjim školama, Veleučilištu i drugim obrazovnim institucijama da se povijesna, kulturna, društvena, gospodarska i svaka druga baština i perspektive ove sredine mogu primjereno istraživati, valorizirati i znanstveno obrađivati kako bi zajednica po tome bila prepoznatljiva“, rekao je Holjevac.

Jedan od inicijatora osnutka Područnog centra u Virovitici prof. dr. sc. Miljenko Brekalo, voditelj Područnog centra Instituta "dr. Ivo Pilar" u Osijeku istaknuo je kako će on biti kvalitetna kadrovska baza za Veleučilište i sva znanstvena istraživanja za koja na tom području postoji potreba.

„Do sada za to nije bilo kadrovskog potencijala, ali danas postoji značajan broj mladih znanstvenika koji su na doktorskim studijima ili koji planiraju doktorat“, rekao je Brekalo.

Područni centar Instituta "dr. Ivo Pilar" u Virovitici trebao bi početi s radom do kraja godine. Prostor u kojem će biti smješten i materijalna sredstva za rad osigurali su Grad Virovitica i Virovitičko-podravske županija.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum