ZAGREB

Nekadašnje veleučilište VERN postalo sveučilište

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nekadašnje privatno veleučilište u Zagrebu, VERN, postalo je sveučilišta nakon tri desetljeća razvoja tijekom kojeg je krenulo od cjeloživotnog obrazovanja preko visoke škole, priopćeno je u srijedu iz te ustanove.

Studenti na  Sveučilištu VERN' mogu studirati tri nova preddiplomska sveučilišna studija: "cyber komunikacije i znanost o mreži", "internet stvari" i "transmedijsku dramaturgiju".

Studij cyber komunikacije i znanost o mreži namijenjen je brucošima koji žele postati menadžeri digitalnih medija i društvenih mreža koristeći se najsuvremenijim softverima današnjice. Internet stvari nudi visoko obrazovanje za rad u tehnološkim područjima IV. industrijske revolucije, a studij transmedijska dramaturgija namijenjena budućim scenaristima filmova, serija i videoigara, producentima medijskih projekata i kreatorima sadržaja za online platforme, kaže se.

Rektor Sveučilišta Vlatko Cvrtila izjavio je da Vernovi studijski programi pokazuju kako je moguće pratiti svjetske trendove u visokom obrazovanju u smislu sadržaja, ali i cjelovitih kompetencija koje će omogućavati studentima brzo zapošljavanje u strukama koje su tražene već sada, a bit će to još više u najskorijoj budućnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of