ZAGREB

Manifestacija Dan i noć na PMF 26. ožujka; tema Olimpijske igre

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Manifestacija Dan i noć na PMF-u održat će se online 26. ožujka, tema su Olimpijske igre, a glavni cilj je promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva te geografije (tzv. STEM područja) javnosti, posebice djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i srednjih škola. 

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana Milanovića, a održat će se u organizaciji Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta (PMF) Sveučilišta u Zagrebu u petak, 26. ožujka 2021.

Kako je u ponedjeljak priopćio organizator, prilagođavajući se uvjetima 'novog normalnog' i aktualnim preporukama, događaj će biti dostupan na mrežnoj stranici https://daninoc.pmf.unizg.hr/.

Manifestacija je inspirirana nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.,a na mrežnim stranicama manifestacije istaknuto  je kako "ove godine predstavljamo znanstvene olimpijske krugove! Olimpijske igre slave sve naj. Najbrže, najupornije, najodvažnije…".

Najveći festival znanosti u organizaciji jednoga hrvatskog fakulteta

Organizator je objasnio kako ovom manifestacijom želi potaknuti što veći broj učenika za odabir studija i karijere u STEM području.

"Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka, otvaranjem vrata širokoj javnosti i medijima, najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj", istaknuto je.

Pod nazivom Dan i noć na PMF-u manifestacija se na tom fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta održava od 2015. Ove godine bit će organiziran u sedam velikih cjelina, slijedeći organizacijsku strukturu fakulteta kroz sedam odsjeka: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Kako je istaknuto, svaka od navedenih cjelina ima višegodišnju tradiciju kao samostalno događanje, a zainteresirani će moći poslušati zanimljiva znanstveno-popularna predavanja, sudjelovati u interaktivnim radionicama te virtualnim šetnjama i izložbama.

Tijekom dana održat će se više od 20 različitih predavanja i više od 30 različitih radionica za sve uzraste. Detaljan program objavljen je mrežnoj stranici PMF-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter